Yeşilay Kayseri'de 20 Bin Ayran Dağıttı

Yeşilay Kayseri'de 20 Bin Ayran Dağıttı

Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen organizasyonda alkole karşı 20 bin ayran dağıtıldı. Ayranlara vatandaşın ilgisi yoğun oldu.
Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şubesi tarafından alkolle yapılan mücadelede kapsamında vatandaşlara 20 bin ayran ve 5 bin su dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan platformda vatandaşlara ayran dağıtan Yeşilay Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel alkolle mücadelenin milli içecek ayran ile karşılık bulacağına inandıklarını söyleyerek, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şubesi olarak milli içeceğimiz ayranın alkole karşı dağıtımını başlattık. İki sene önce bunun kampanyasını başlatmıştık. Biz Türkiye’de alkolle mücadelenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Oda başkanlarımız, sivil toplum kuruluşları, belediye başkanları, valimiz, kaymakamlığımız hepsi de bize destek veriyorlar. Türkiye’de 17 milyon alkol kullanan birey var. Biz alkole karşı bir savaş açtık. Alkolle mücadelenin milli içecekle karşılığını bulacağına eminiz. Türkiye’de okullarda çocuk yaşlarda sigara, alkol ve madde bağımlılığına da karşı bir mücadelemiz var. Yeşilay olarak bunların hepsine savaş açtık. Tabi bu mücadele tek başımıza yapacağımız bir mücadele değildir. Genel anlamada Türkiye’deki bütün kurumların, sivil toplum kuruluşlarının ve devlet kurumlarının da bizimle beraber olacağına eminiz. İnşallah bu mücadelemizin sonucunu kısa zamanda alacağımızı düşünüyorum. Bugün diğer bölgeler olmak üzere 20 bin ayran, 5 bin adet de su dağıtımı yaptık” dedi. Kocasinan İlçesi Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş de Yeşilay’a düzenledikleri organizasyon için teşekkürlerini ileterek, “Milli içeceğimiz ayran alkol ve uyuşturucu bağımlılığına karşı en iyi içecektir. Zaten ayranı da bizim çiftçimiz üretiyor. Yeşilay Şube Başkanımız Mehmet Adıgüzel’e de böyle bir organizasyonu düzenledikleri için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan da alkol ve gazlı içeceklere karşı süt ve süt ürünlerini tavsiye ettiklerini dile getirerek, “Özellikle alkol ve gazlı içeceklere karşı süt ve süt ürünlerini tavsiye ediyoruz. Ülkemizde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tüm okullarda süt dağıtmaktadır. İnşallah bütün Türkiye’de bir kampanya haine gelir. Alkol ve uyuşturucu maddeler yerine insanlarımızın milli içeceğimiz ayranı içmelerini tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı. Vatandaşın ise ayrana olan ilgisi yoğun oldu. Vatandaşlar, dağıtılan ayran ve sudan alabilmek için birbirleriyle yarıştı.
Öte yandan AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da ayran dağıtımına bir süre eşlik etti.

Google+ WhatsApp