Yasak Ama Dinleyen Kim?

Yasak Ama Dinleyen Kim?

Raylı sistem hattı ve duraklarına yerleşen kuşlar, hem kendi canlarını hem de raylı sistem güvenliğini tehlikeye sokuyor. Kuşların bu bölgelerde yerleşimlerini engellemek için yemlenmemesi gerekmesine rağmen uyarıların dikkate alınmaması tehlikeye davetiye çıkartıyor.

Fuzuli Kavşağı’ndaki raylı sistem durağına yerleşen kuşların, hem raylı sistem hattını hem de kendi canlarını tehlikeye soktuğunu belirten yetkililer, “Bu bölgede yaşayan kuşlar, zaman zaman raylı sistem hattındaki enerji hatlarına konuyor veya çarpıyorlar. Böyle olunca da hem kendileri canından oluyor hem de hat üzerinde sorunlar yaşanıyor. Bu kuşların bölgede yerleşmelerinin önüne geçmek için vatandaşlar tarafından beslenmemeleri gerekiyor ve bunu uyarı levhalarıyla da belirtiyoruz. Ancak buradaki kuşlar, birileri tarafından sürekli olarak kuru ekmekle veya buğday taneleri ile besleniyor. Bu da tehlikeye davetiye çıkartıyor. Vatandaşlarımızdan bu hususta daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz” dedi.

Fuzuli Kavşağı Raylı Sistem Durağı’nda çekilen bu fotoğrafta da kuşların, birileri tarafından serpilen buğday taneleri ile beslendiği görülüyor.

Google+ WhatsApp