“YARADILIŞA MERHAMET VE ŞEFKAT ANLAYIŞI GÜDÜYORUZ”

“YARADILIŞA MERHAMET VE ŞEFKAT ANLAYIŞI GÜDÜYORUZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, başarılı çalışmaları ile Türkiye genelinde ilk 3’te yer alan belediye bünyesindeki Köpek Barınma Evi’nde incelemelerde bulunarak, “Yaradılışa merhamet ve şefkat anlayışı güderek canlarımıza destek veriyoruz ve onların sahipsiz olmadığını paylaşmak istiyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy ve Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Buket Ergin ile birlikte geldiği Molu’daki Köpek Barınma Evi’nde incelemelerde bulunarak, veteriner hekimlerden bilgi aldı. Yeni normal hayata dönüşte sahipsiz hayvanları da unutmayan Başkan Büyükkılıç, sevimli dostlarla yakından ilgilenip yavruları sevdi.

Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, sokağa çıkma kısıtlamalarında bile ‘yaradılışa merhamet ve şefkat anlayışı’ içerisinde canlara sahip çıktıklarını ifade ederek, “800 kapasiteli tesisimizde 350 bakıma muhtaç köpeğimizi ve yavrularını 24 saat boyunca üzerine titreyerek bakıyoruz. Küpe takma ve kısırlaştırma işlemlerini de yaparak sahip çıkıyoruz” dedi.

Bu hizmetin sadece belediyenin hizmeti olmaması gerektiğini söyleyen Başkan Büyükkılıç, şöyle devam etti:

Toplumumuzun da sahipsiz canlara sahip çıkmasını sağlamak, onlarla bu işi sürdürmek doğru olanıdır. Bu anlamda saat 13.00 ile 15.00 saatleri arasında ziyaret etmek isteyenlere fırsat veriyoruz. İlçe belediyelerimizin getirdiği, burada bizim hizmetleri verdiğimiz canları tüm bakımları yapılarak dileyen vatandaşlarımıza veriyoruz.  Çok şükür Kayseri’de bu anlamda Türkiye’de ilk üç içerisinde. Çok güzel bir bölgede kurulan Köpek Barınma Evi’nde yavru, yetişkin ve tehlikeli köpeklerin yanı sıra engelli dostlarımız da bulunuyor. Araç çarpması ya da değişik nedenlerle yaralanan sevimli dostlarımızın tüm tedavileri eksiksiz yapılıyor”

Google+ WhatsApp