Yahudi Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Dua Etti

Beyoğlu Galata´daki Neve Şalom Sinagogu´nda Türk Yahudilerin gelenek ve kültürel ögelerini tanıtmak amacıyla temsili Yahudi düğünü gerçekleştirildi. Törende program sunucusu, Hakkari´de şehit düşen 3

Beyoğlu Galata´daki Neve Şalom Sinagogu´nda Türk Yahudilerin gelenek ve kültürel ögelerini tanıtmak amacıyla temsili Yahudi düğünü gerçekleştirildi. Törende program sunucusu, Hakkari´de şehit düşen 3 askere Allah´tan rahmet dileyerek, Türkiye Cumhuriyeti´nin ilelebet payidar kalacağını söyledi. Program sunucusu ayrıca, "Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin selameti için dua edilecektir" dedi.
30 Avrupa ülkesinde geleneksel olarak organize edilen "Yahudi Kültürü Avrupa Günü" etkinlikleri kapsamında bu yıl da 26 Ekim Pazar günü program gerçekleşti. Beyoğlu Galata semtinde ve İstinye AVM´de eş zamanlı olarak yapılan etkinlikler aracılığıyla Türk Yahudileri gelenek ve kültürel ögelerini tanıttı. İlki 1999 yılında yapılan Yahudi Kültürü Avrupa Günü´nde, Türkiye dahil olmak üzere Avrupa´nın 30 farklı ülkesinde düzenlenen etkinliklerle Yahudilerin kültürel ve tarihi mirası tanıtılıyor. Bu amaçla Beyoğlu´nun Galata semtindeki Neve Şalom Sinagogu´nda tüm ziyaretçilere açık bir şekilde Yahudi geleneklerine göre bir temsili düğün gerçekleştirildi.
Etkinlikte, 15 gün önce evlenen İris ve Eran´ın temsili düğün töreni yapıldı. Tören, ilk olarak çocuklardan oluşan koro müzikaliyle başladı. Ardından önce damadın babası ve annesi daha sonra gelinin annesi ve babası salona getirildi. Bir süre sonra gelin ve damat sinagogdaki salona getirildi. Hahambaşı İzak Heleva ve diğer görevlilerinin gelmelerinin ardından tören başladı. Törende programı sunan sinagog görevlisi, Yahudi düğünlerinin nasıl olduğu hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamaların ardından damat Eran görevliye, İris´e takacağı yüzüğü uygulamalı bir şekilde teslim etti. Görevli ise yüzüğü İris´e teslim etti. Koro eşliğinde gerçekleştirilen törende, Hahambaşı İzak Heleva, yüzüğü gelinin işaret parmağına taktı.
Programı sunan sinagog görevlisi, "Bu ciddi ve önemli anda, dün haince bir saldırıda şehit verdiğimiz 3 tane şehidimizi bir kez daha anmak ve onlara Tanrı´dan rahmet dilemek istiyoruz" dedi. Ardından gelin ve damat yemin etti. Gelin ve damadın ailesi ise Hupa´daki dua şalından tuttu. Program sunucusu, "Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin selameti için dua edilecektir. Yakında kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramımız, Cumhuriyetimizin 91´inci yıldönümü tüm milletimize, tüm ulusumuza kutlu ve güzel günleri beraberinde getirsin. Büyük Atatürk´ün de söylediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Hahambaşı İzak Heleva ve görevliler, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için dua etti. Programa Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de katıldı.
(DCC-AS-SO-Y)

26.10.2014 19:33:18 TSI

Google+ WhatsApp