Vitor Pereira: 'Beşiktaş da puan kaybedecek'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira maç sonrası yaptığı açıklamada, “Biz de puan kaybedeceğiz, Beşiktaş da puan kaybedecek. Ama biz kaybetmemek için çalışacağız, daha sonra rakibimizin alacağı skorları bekleyeceğiz. Ligin kritik bir döneminde puan kaybettik ama lig daha bitmedi” dedi.

Ligde bu sezon evinde ilk kez gol atamayan Fenerbahçe, Osmanlıspor ile Kadıköy’de puanları paylaştı. Maçın ardından sarı-lacivertli Teknik Direktör Vitor Pereira, müsabakayı değerlendirdi.
Portekizli çalıştırıcı, “Bu akşamki karşılaşma zordu. İyi bir takımla karşılaştığımızı biliyorduk. Bu maça hazırlanırken rakibimizin ön tarafta çok iyi oynadığını ve iyi savunma yaptığını biliyorduk. Denedik bu akşam ama ofansif anlamında kalite eksikliği yaşadık. Savunmada topu kaybedince agresif olduk kontra atak üretmelerine de fırsat vermedik. Son kararda yani final pasında eksiklik yaşadık. Sonuç 0-0 oldu. 2 puan kaybı özellikle bu dönemde bu tür kayıplar takıma duygusal anlamda etkiler bırakır. Biz sakin olmalıyız. Önümüzde oynanması gereken maçlar ve alınacak çok puan var. Biz de puan kaybedeceğiz, Beşiktaş da puan kaybedecek. Ama biz kaybetmemek için çalışacağız, daha sonra rakibimizin alacağı skorları bekleyeceğiz. Biz ligin kritik bir döneminde puan kaybettik. Braga maçından sonra şu an bu skorun ardından umutsuzluğa kapılmamalıyız. Bu heyecanı takım üzerinde de taraftarda da hissettim. Kişiliğimizi sahaya yansıtmalıyız. Oyuncularım denedi bugün çabaladı ama ön tarafta sonuca gidecek şeyi kalite eksikliği yaşadık. Sakin kalacağız. Bence bugün aldığımız bu sonucun ardından lig bitmedi. Önemli bir maçtı ama her şeyi belirleyecek bir maç değildi” yorumunu yaptı.

“BU AKŞAM GÖRDÜKLERİM HOŞUMA GİTMEDİ”
Mehmet Topal’ın maç sonrasında yaşadığı üzüntünün sorulması üzerine, “Onunla da konuştum” diyen Pereira, şöyle devam etti:
“Biz eğer maçlarımızı kazanırsak mücadelemize devam ediyor olacağız. Galatasaray ve Konya ile oynayacağız. Çok önemli maçlar bunlar. Önemli puan kaybı yaşadık ama Topal’ın verdiği reaksiyonları vermemeliyiz. Anlıyorum Türk oyuncular duygusal ama eminim ki bir sonraki maçta Mehmet de Volkan da her şeylerini vereceklerdir. Ama vermemiz gereken tepki bu şekilde olmamalı. Lig devam ediyor. Beşiktaş neler yapacak göreceğiz. Onların da zorlu maçları var. Konya maçında güçlü bir cevap vermeliyiz. Çok önemli bir 3 puan mücadelesine çıkacağız. Yapmamız gereken yıkılmamak ve duygusal dengeyi kaybetmemek. Taraftarı anlıyorum ama panik havası olmamalı, acelecilik olmamalı. Rakip kaleye giderken aceleci olmamalıydık. Doğru kararlar veremedik. Ligler bu şekilde kazanılmıyor. Kendi kalitenize inanıp, takım halinde istediğinizi sahaya yansıtmanız gerekiyor. Kendi takım kimliklerini önümüzdeki maçlarda sahaya yansıtmalarını isteyeceğim oyuncularımdan. Biz kendi yolumuza inanmalıyız. Şampiyonluk için gitmemiz gereken yol bu. Sürekli ellerimizi başımızın üzerine koyup yıkılmışcasına tepki vermek doğru değil. Taraftarımıza teşekkür ediyorum destekleri için. Bizde mücadelemize devam ediyoruz. Sezon sonunda kimin şampiyon olacağını göreceğiz. Soğukkanlı olarak, inanarak bu yolun sonuna kadar mücadelemize devam etmek istiyoruz. Çünkü benim bu akşam gördüklerim hoşuma gitmedi.”

“BEN BU ÜLKEDE BU TAKIMDA OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM”
Ülkemizde yaşanan terör olaylarının takımı ve kendisini etkileyip etkilemediğinin sorulması üzerine, “Bu anlamda görüşünüze katılmıyorum” diye kısa bir cevap veren Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Bu akşam konsantrasyon eksikliğimiz yoktu. Avrupa’da yüksek hedeflerimiz vardı. Braga maçı şaşırtıcı bir sonuçla bitti. Duygusal anlamda sert bir darbe aldık. Bugün maç öncesi son maçta bir konuşma yaptım takımımla. Çünkü ben de duygusal olarak dengemi kaybetmiştim. Takım da bunun devamında duygusal dengesini kaybetti. O akşamın neden bu hale geldiğini bir daha söylemek istemiyorum. Duygu dengelerini korumalarını istedim. Çünkü ligler sadece yürekle oynanarak kazanılmıyor. Mesela bugün kafamızı hakeme takmak yerine oyuna konsantre olduk. Rakibi durdurmayı başardık. Rakibin bir tane gol pozisyonunu hatırlıyorum sadece. Taraftarda zaman azaldıkça heyecanlandı, gerildiler ve biz de onların arkasından gittik. Ben bu ülkede bu takımda olmaktan dolayı çok mutluyum. İlk geldiğimden itibaren birçok şeyi tanımam gerekti ve etrafımdaki bütün insanlar bana büyük destek verdi ama terör kısmıma gelecek olursak böyle olaylar olunca kardeşimizi, ailemizi ve çocuklarımızı düşünüyoruz ama bunun bu maçla kesinlikle alakası yok. Biz puan kaybettik ve bu sorumluluğu üzerimize almalıyız” açıklamalarında bulundu.

“İNŞALLAH BURADA KALIRIM”
“Beşiktaş’ın kalitesi yok mu? Osmanlıspor kalitesiz bir takım mı? Bizim de bir kalitemiz var tabii ki” diyen Vitor Pereira, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Örneğin; Galatasaray geçen sene şampiyon oldu ve bu sene onlarında yeni oyuncuları var. Ama şu an kaç puan geride bilmiyoruz bile. Bu ligde oynayan tek takım biz olsaydık işimiz çok kolay olurdu. Biz ligde bir başka iyi takımla mücadele ediyoruz. Kafa kafaya devam ediyoruz. Fenerbahçe ve Beşiktaş aynı seviyede benzer iki takımdır. Böyle iki takımın mücadele ettiği ligde başınızı alıp 10 puan farkla şampiyon olmak imkansız. Biz yeni bir takımız. Yeni bir hocayla sezona başlayan o hocanın ilk defa çalıştığı bir ülke burası. Avrupa’da yolu en uzun süren takım olduk Türkiye’de. Kupada da yolumuza devam ediyoruz ve Beşiktaş daha önce elendi bizden. Rakiplerimizin kaliteli oyuncuları var. Belki Beşiktaş’ın bu formu bize denk geldi geçtiğimiz yıllarda güçlü değildi belki ama biz yarışa son hafta kadar devam edeceğiz. Kupada devam ediyoruz. Braga’da da öyle bir hakem beklemiyorduk sonuçta beklemiyorduk. Gerçekten çok zor bir ligdeyiz. Hatta burası benim ülkemin liginden bile daha mücadeleci. Başka tür sonuçlarda olabilirdi daha iyisi olsun isterdik. Bu ligin bizim açımızdan yürüyüş gibi geçeceğini düşünenler yanılırlar. Beşiktaş çok iyi bir takım ve mücadele devam ediyor. Bunun dışında düşünenler hayal kuruyordur. İki takımın kafa kafaya mücadelesi var şu anda. Sadece isimlere bakarak değerlendirenler futbolu bilmiyorlardır. Para oyuncuları getirir ama takım yapmaz sizi. Şuan iki takımın güzel bir mücadelesini izliyoruz. Real Madrid’in kadrosuna bakılırsa gezegen üstü mücadele sergilemesi gerekiyor. Ben eğer bu takımda olursam seneye çok güçlü bir takım kurarak şampiyon olacağımızı düşünüyorum. İnşallah burada kalırım ve şampiyon olarak kalırım.” 

Google+ WhatsApp