Vali Şerif Yılmaz: Kamuda Gereksiz Araç Kullanımına Asla Müsaade Yok

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kamuda gereksiz araç kullanımına asla müsaade edilmeyeceğini belirterek, bu konuda çok hassas olduğunu dile getirdi. Kütahya İl İdare Şube Başkanları ile toplantı düzen

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kamuda gereksiz araç kullanımına asla müsaade edilmeyeceğini belirterek, bu konuda çok hassas olduğunu dile getirdi.
Kütahya İl İdare Şube Başkanları ile toplantı düzenleyen Vali Yılmaz, bu yıl kış mevsiminin çetin geçeceğini tahmin ettiklerini ifade ederek, bu hususta idarecilerin gerekli tedbirleri şimdiden almasını istedi.
Kamuda kılık kıyafet uygulaması genelgesinin uygulanmasını isteyen Vali Yılmaz, "2015 Yılı Kış mevsiminin ağır geçmesi ihtimali göz önünde bulundurularak normal ısınmanın dışında özel ısıtıcı kullanmak suretiyle, bazen yangına da sebebiyet veren tehlikeli husuları göz önünde bulunduralım. Kesinlikle normal ısınmanın dışında masaların altına saklanmış elektrikli ısıtıcı gibi nesnelere müsade etmeyelim. Kurumlarımızın güvenliği açısından da tehlikelidir. Yağmur, tipi, kar yağışı, buzlanma ve sis hallerinde trafik güvenliğinin azalması sonucu kazalara meydan verilmemesi amacıyla ilimiz sınırları içinde alınması gereken önlemleri gerektiği şekilde alalım.Hava kirliliğinin önlenmesi ile ilgili gerekli önlemlerin alınması ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların baca, kalorifer kazanlarının temizlik ve bakımı konuları hakkında eksiklikler varsa giderelim. Bildiğiniz gibi yaz kıyafet uygulaması sona erdi. Kış kıyafet uygulamasına geçildi ama bazı yerlerde hala uygulamada aksaklıklar olduğu görülüyor. Bu sebepten dolayı kılık kıyafet Uygulaması Genelgesi´ne uyulması konusunda gereğinin yapılmasını sağlayalım.Kamu kuruluşlarında tasarruf tedbirlerine riayet edilmesi, araçların kullanımında gereksiz hareketliliğin önlenmesi, bu husus da gerekli teknik ve idari tedbirlerin alınmasına ilişkin konularda gösterdiğiniz hassasiyetin devam etmesini istiyorum.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından törenlerde Bayrak kullanımı ile ilgili açıklama yapıldı. Türk Bayrağı Kanunu´nun 6. maddesinde bayrağın örtüleceği yerler belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin, şehitlerin ve tüzükte belirlenecek asker ve sivil kişilerin cenaze törenlerinde tabutlarına, açılış törenlerinde Atatürk heykellerine veya resmi yemin törenlerinde masalara örtülebilir. Yasak olan durumlar 7. Madde de; Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara, kürsülere örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde giyilemez. Gittiğimiz bir kaç törende karşımıza çıktı. Oradaki Bayrağı kaldırmak sanki bayrağa karşıymış gibi bir izlenim oluşturdu. Konuşma Kürsüsüne bayrak asılmamalı. böyle yerlerde varsa kurum flamamızı asabiliriz. illaki örtü örtülmesi gerekmiyor" diye konuştu.
Vali Yılmaz, kış saati uygulamasına 26 Ekim 2014 günü geçileceğini hatırlatarak, mesai saatlerinde de yeni düzenlemeler yapıldığını kaydetti. Vali Yılmaz, 27 Ekim 2014 tarihinden itibaren mesai saatlerinin 08.00-12.00 13.0017.00 arasında olacağını sözlerine ekledi. (EFE)

18.10.2014 09:32:29 TSI

Google+ WhatsApp