Vali Orhan Düzgün:

Vali Orhan Düzgün:

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 52. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri başladı.
Mart ayının son haftası kutlanan ‘Kütüphaneler Haftası’nın 52. Yıl etkinlikleri 75. Yıl İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen törenle başladı. Vali Orhan Düzgün törende kitap okumanın önemine dikkat çekerek “Bizim ülkemizde de kitapların on binlerce hatta yüz binlerce basıldığını görüyoruz ama önemli olan bu basılan kitapları okumaktır” dedi.
Törene Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vali Yardımcıları Gökhan Azcan, Mehmet Aktaş, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, 75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun ve öğrenciler katıldı.
Vali Orhan Düzgün törende yaptığı konuşmasında, “Tarihteki büyük milletler, büyük devletler dediğimizde kendi tarihimizden başlayarak Osmanlı Devletine baktığımızda Osmanlının Beyazıt ve Süleymaniye gibi çok ödemli iki büyük kütüphanesinin olduğunu ve o kütüphanelerinin zaman zaman bazı kayıpları olsa da günümüze kadar ulaştığını görüyoruz” şeklinde konuştu.
Kütüphanelerin mimarileriyle de o ülkenin en değerli binaları arasında olduğunu dile getiren Düzgün, “Bir milletin geçmişiyle geleceği arasındaki en önemli bağlardan bir tanesi de kütüphanelerdir. Geçmişte birçok kütüphane ve kitap yakılmıştır. Bunun nedeni ise o kitaplar o ülkenin gelecekte aydınlığı için ve gelecekte gelişmiş bir ülke olması için en önemli kaynaklardan bir tanesidir. Oku aslında Kur’ani bir emirdir, farz olarak insanlara hükmediliyor. Ama maalesef bunu bugün yeterince hayata geçirdiğimizi söyleyemiyoruz. Bizim ülkemizde de kitapların on binlerce hatta yüz binlerce basıldığını görüyoruz ama önemli olan bu basılan kitapları okumaktır” ifadelerini kullandı.
75. Yıl İl Halk Kütüphanesi Müdürü Aslıhan Uygun, “Kütüphane hizmeti pek kıymeti bilinmeyen bir hizmettir. Bizler geri plandaki yoğunluğumuzu hiçbir zaman kullanıcılarımıza yansıtmayız. Bu yüzdendir ki çoğu insan kütüphanede ne iş yapıldığını ne kadar performans harcandığını bilmezler. Gayemiz kütüphanemizi her zaman bir adım ileriye götürmektir. İnşallah 2016 yılı içerisinde Bakanlığımız ve genel müdürlüğümüzün de takdiriyle inşallah kütüphanemize akıllı kütüphane sistemini kuracağız” diye konuştu.
Kayseri’de 20 kütüphanenin hizmet verdiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş şunları söyledi: “Bu 20 kütüphane içerisinde 307 bin kitap bulunmaktadır ve 75. Yıl İl Halk Kütüphanesinin de 18 bin üyeye hizmet verilmektedir. İnternet çıktıktan sonra özellikle genç kesim internete yoğun bir şekilde yöneldi. Bilgiyi elde etmek için interneti kullanmaya başladılar ama internet öyle bir teknoloji ki büyük bir okyanus içerisinde bir bilgiyi bulmaya çalışıyorsun o bilgiye ulaşamaya çalışıldığı zaman bilginin o kadar farklı kaynakları var ki bu kaynaklardan hangisinin daha sağlıklı olduğunu gençler seçmekte bir sürü problemler yaşayabilirler. Bu nedenle bilgiyi internetten aramaktansa yazılı kaynaklardan ve il halk kütüphanelerinde bulunan kitaplardan araştırma yapılmalıdır. 2015 yılında 10 bine yakın yeni kitap kayıtlarımıza geçti. Kütüphaneler haftasının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Konuşmaların ardından en çok kitap okuyan okuyuculardan Mustafa Işık, Ahmet Akkay, Bilal Palalı ve öğrencilerden Mürsel Can Demirayak, Büşra Özdemir ve Ayşegül Oroç’a Vali Orhan Düzgün tarafından kitap ve kırtasiye ödülü verildi.

Google+ WhatsApp