Vali Kamçı Savunma Sanayi Kayseri Çalıştayı’na Katıldı

Vali Süleyman Kamçı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Erciyes Üniversitesi ve Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen Savunma Sanayi Çalıştayı’na katıldı.

Çalıştaya Vali Süleyman Kamçı’nın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğg.Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektörü Muhammet Güven, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kerim Güney, SSM İnsansız ve Akıllı Sistemler Daire Başkanı Gökhan Uçar, SSM Motor ve Güç Aktarma Sistemleri Daire Başkanı Ata, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, İlçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Çalıştay’ın açılışında bir konuşma yapan Vali Süleyman Kamçı, “ Ülkemizin savunma sanayini millileştirmeye yönelik, önemli adımlardan biri niteliğindeki “Savunma Sanayi Kayseri Çalıştayı” na hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. İlimiz sanayicileri ve ülke genelindeki firmalarımızın Erciyes Teknopark tarafından bir araya getirileceği bu önemli çalıştay ile savunma sanayimiz için üniversite- sanayi işbirliği hayata geçirilecektir. Ülkemiz için stratejik öneme sahip olan ve ulusal çapta katılımla gerçekleştirdiğimiz Savunma Sanayi Çalıştay ile savunma sanayimizin güçlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yeni hedefler de ortaya konulacaktır. Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Teknopark koordinesinde, sanayicilerimizin bir araya getirilmesi ile aynı zamanda ülkemizin savunma sanayisinin geliştirilmesine katkı sağlanırken, yeni bir sektör ve yeni bir istihdam alanı da tesis edilmiş olacaktır.” diye konuştu.
 
Ülkemizin son yıllarda savunma sanayisini yerlileştirmek ve bu noktada dışa bağımlılığımızı azaltmak için büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Süleyman Kamçı, “ Birçok başarılı projenin hayata geçirildiğini görmek, ülkemizin geleceği için son derece sevindirici. Bu gün gerçekleştirdiğimiz çalıştay’ın ve imzalanacak işbirliği protokollerinin de aynı amaca yönelik oldukça etkili ve verimli sonuçlar doğuracağı inancındayım.” diye konuştu.
 
Erciyes Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’de “Savunma sanayinin millileştirilmesi adına konunun Kayseri’de ele alınıp ülke genelindeki firmalar ile kentteki firmaların bu sürece dahil olduklarından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.”
 
Sivil Savunma Sanayi Müsteşarlığı Motor ve Güç Sistemleri Daire Başkanı Dr. Ata Şenlikçi de yapmış olduğu konuşmada, “Savunma sanayi konusunda tüm kesimlerin ele ele verip, ortak çalışmak zorundalar. Kayseri cumhuriyetin ilk yıllarından beri stratejik konuma sahip, Anatamir ve Hava İkmal Bakım Merkezi bu yüzden yıllar öncesinden Kayseri’de hayata geçirilmiş durumda.” diye konuştu.
 
Program, Erciyes Üniversitesi ve ASPİLSAN Enerji AŞ arasında imzalanan "Üniversite Sanayi İşbirliği Ar-Ge Proje İmza Töreni" ile sona erdi.

Google+ WhatsApp