Vali Günaydın: “Araç kullanırken cep telefonu kullanmamalıyız”

Vali Günaydın: “Araç kullanırken cep telefonu kullanmamalıyız”

2019 Yılı İlk Altı Aylık Trafik Değerlendirme Toplantısı Vali Şehmus Günaydın başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.

Kayseri'de alınan trafik tedbirlerinin gözden geçirilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda hangi ek tedbirlerin alınacağının görüşüldüğü toplantıya Vali Günaydın'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Karayolları 6. Bölge Müdürü İbrahim Yaşar, konu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

 

Vali Günaydın toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kayseri'de gerek şehir içi gerek şehirlerarası trafik tedbirlerini en üst seviyede tutmaya çalıştıklarını ifade ederek, tüm güvenlik birimlerimizin büyük bir özveri ile çalıştıklarının altını çizdi.

 

Trafik kuralları noktasında en büyük görevin sürücülere düştüğünü ifade eden Vali Günaydın, “Hepinizin bildiği gibi ölümlü trafik kazalarının önemli bir kısmı sürücü hatasından kaynaklanmaktadır. Özellikle uykusuz araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, trafik kurallarını riayet etmemek gibi sebeplerden dolayı maalesef her yıl binlerce vatandaşımız hayatını kaybediyor. Milyarlarca lira değerinde de kaybımız oluyor. Bunları asgariye indirmek ve bu üzücü olayların bir daha yaşanmaması için bütün kurumlarımız üzerine düşeni yapıyor” diye konuştu.

Google+ WhatsApp