Vali Düzgün İncesu OSB'de Sanayicilerle Bir Araya Geldi

Vali Düzgün İncesu OSB'de Sanayicilerle Bir Araya Geldi

Vali Düzgün İncesu OSB'de Sanayicilerle Bir Araya Geldi

Kayseri Valisi ve İncesu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanı Orhan Düzgün, Kayseri Sanayi Odası Meclis üyeleri ve bölgede yatırım yapan sanayiciler ile bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.
İncesu OSB’de düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali Düzgün’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, İncesu Kaymakamı Tarık Bahadır, İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halit Özkaya, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, KAYSO Meclis Başkan ve üyeleri Sanayiciler Derneği Başkanı Memici Kızılkaya ile bölgede faaliyet gösteren sanayiciler katıldı.
Vali Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, İncesu OSB’de yatırım yapan ve yatırım planları bulunan Kayseri’nin değerli sanayici ve iş adamları ile bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.
Türkiye’de sanayici ve iş adamları bakımından Kayseri’nin öncü bir vilayet olduğunu anlatan ve toplantıya katılanların yaptıkları yatırım ve sağladıkları istihdamla bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladıklarına işaret eden Vali Düzgün, “Kayseri OSB, 1000’nin üzerinde fabrikası 60.000 üzerinde çalışanıyla doygunluk durumuna ulaşmış diyebiliriz. Kayseri’nin artan yatırım ihtiyacını karşılamak üzere Mimarsinan ve İncesu OSB’leri yatırımcılarımıza çok güzel imkânlar sunuyor. ” dedi.
İncesu OSB’nin sağladığı avantajlardan bazılarını, Kayseri şehir merkezine yakın olması, anayolu güzergâhının kenarında olması, yatırımların pazara ulaşmasında ve istihdam için işçilerin ulaşımındaki kolaylıklar olarak sıralayan Vali Düzgün, Kayseri’nin şehir olarak sürekli artan bir nüfusa sahip olduğunu, İncesu ilçesinin de OSB ile göç veren ilçe yerine nüfusu artan bir ilçe olarak kayıtlara girdiğini anlattı.
Nüfus artışında ve gelişmişlikte İncesu OSB’ye yapılan yatırımların önemli bir rol oynadığını dile getiren Vali Düzgün, şunları kaydetti:
“Halen 22 işletmemizde bin çalışanımız var. İnşallah bundan sonra Bölgemizdeki bu yatırımların giderek artmasıyla, büyükşehirlerin daha da büyümesinden ziyade bu yakın bölgelerdeki ilçelerin büyümesi hem şehirleşme sorunlarının hem nüfusun yoğunluğundan kaynaklanan sorunların giderilmesi bakımından önemli. Bir merkezde toplanmak yerine farklı merkezlerde toplanmak şehircilik sorunlarının çözülmesi bakımından da kolaylıklar sağlayacak. Devlet Demir Yolları ve Büyükşehir Belediyemiz arasında yürütülen bir çalışma ile buraya yakın zamanda Inşallah banliyö hattı ile de ulaşım mümkün hale gelecek. Banliyö hattı kurulmasıyla hem Kayseri’den hem de diğer ilçelerden buraya calismaya gelecek olan işçilerimizin ulaşımında ciddi bir kolaylık sağlanmış olacaktır. Sizlerin bu fabrikaları açarken ve açtıktan sonra en önemli ihtiyaçlarınızdan birinin çalıştıracak eleman sorunu olduğunu biliyorum. İşçilerin buraya intikalinin minimum zamanda yapılması ve yolda geçen sürelerinin azaltılması, ulaşım kolaylığı işçilerin burayı tercih etmesindeki önemli sebeplerden birisi olacaktır. İnşallah bugüne kadar yapılan yatırımlar ve her geçen gün artan yatırım talepleriyle İncesu OSB’nin giderek büyüyeceğine İlimizin ve Ülkemizin büyümesine katkı sağlayacağına inanıyorum.”
Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak da, ortakları arasında bulundukları İncesu OSB’nin gelişimine şahitlik etmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, Vali Düzgün başkanlığındaki toplantının sanayicilerin kaynaşması bakımından da önem taşıdığını vurguladı.
Şehirde sanayi tesislerini hızla artırmanın gayretinde olduklarını kaydeden Mustafa Boydak, lojistik açıdan son derece elverişli bir konumda bulunan İncesu OSB’nin yakın gelecekte şehre ve ülke ekonomisine çok daha fazla katkı yapacağını söyledi.
Topyekün kalkınmanın önemine işaret eden ve “İncesu OSB’nin yıldızı parlıyor” diyen Boydak, “Sayın Valimizin önderliğinde İncesu OSB önemli mesafeler almıştır. Özellikle Sayın Valimiz Yönetim Kurulumuza rehberlik ederek Ankara kaynaklı işlerde sanayicinin önünü açmış, bakış açısını genişletmiştir. Bizlerde hep beraber Kayseri ve ülkenin kalkınması, istihdamın artırılması için gayret göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halit Özkaya ise bölgenin tarihçesini ve alt yapı çalışmalarını içeren kapsamlı bilgiler verdi.
Özkaya, halen 22 tesisin üretim yaptığı İncesu OSB’de 24 tesis inşaatının sürdüğünü ve 2016 yılı sonunda da 50’ye yakın fabrikanın üretime geçebilecek konuma geleceğini ifade etti.
Altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını, bölgeyi 40 bin fidan dikerek yeşil örtüye kavuşturduklarını anlatan Özkaya, 3.5 milyon dolarlık bir yatırımla bölgede 3 MV’lık güneş enerjisi tesisi kuracakları bilgisini verdi.
Kayseri’nin sanayi ve ihracatına yön veren, sağladıkları istihdamla şehre önemli katkı sağlayan yaklaşık 40 sanayici ve iş adamının katıldığı toplantının devamında Vali Düzgün, sanayicilerin istek ve önerilerini dinleyerek, sorularını cevaplandırdı.

Google+ WhatsApp