Vali Düzgün Farklı Ülkelerden Gelen Gençlerle

Vali Düzgün Farklı Ülkelerden Gelen Gençlerle Bir Araya Geldi

Vali Düzgün Farklı Ülkelerden Gelen Gençlerle Bir Araya Geldi

Vali Orhan Düzgün, Uluslararası Gençlik Aktiviteleri Merkezi Derneği (IYACA) tarafından gerçekleştirilen ‘Demokrasi Köyü’ gençlik değişim projesi kapsamında İspanya, İtalya, Litvanya, Polonya, Romanya ve Türkiye’den gelen gençlerle bir araya geldi.
Vali Düzgün, 6 farklı ülkeden gelen gençleri misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek,dünyanın geleceğinde söz sahibi olacak gençlerin bu programlar vesilesi ile görüşmelerinin, buluşmalarının dünya barışı adına çok önemli olduğunu belirtti.
21-28 Kasım 2015 tarihleri arasında Kayseri’degerçekleştirilecek program kapsamında gençlerin güzel dostluklar ve diyaloglar kuracağına inandığını ifade eden Vali Düzgün, birbirlerini tanıyan ve diyalog içerisinde olan insanların birbirlerine zarar vereceklerini düşünmediğini veileride söz sahibi olduklarında bu olumlu yargılarla, görüşlerle karar vereceklerine inandığını belirterek şöyle devam etti.
“Zaman zaman bazı ekonomik çıkarlar sebebiyle ülkeler milletler arasında bazı çatışmalar söz konusu olabiliyor. Ama önemli olan aynı gök kubbenin altında yaşayan insanlar olarak bu dünyanın hepimize yeteceğine inanmamız gerekir. Kayseri’deki programınız sırasında da vaktinizi güzel geçireceğinize inanıyorum. Hem bölgemizi hem de insanlarımızı tanımış olacaksınız ve gittiğiniz ülkelerde de inşallah buradan edindiğiniz güzel izlenimleri aktaracaksınız.”
Ziyaretin devamında öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Düzgün, daha sonrasında Kayseri’nin kültürel ve tarihi geçmişi ile turizm alt yapısına ilişkin çeşitli bilgiler vererek, gençlerin ülkelerine döndüklerinde Kayseri’yi en iyi şekilde hatırlamaları ve tanıtmalarını arzu ettiğini sözlerine ekledi.
Vali Düzgün program sonunda gençlere Kayseri’yi tanıtan çeşitli hediyeler verdi. Vali Düzgün’ün yakın ve samimi ilgisinden dolayı teşekkürlerini ifade eden gençler de ülkelerinden getirdikleri sembolik hatıra eşyaları ve tanıtıcı yayınları takdim ettiler.
Ziyaret, farklı ülkelerden gelen öğrencilerle birlikte fotoğraf çekimi ile son buldu.

Google+ WhatsApp