Vali Düzgün Birlik Başkanlarını Kabul Etti

Vali Düzgün Birlik Başkanlarını Kabul Etti

Vali Düzgün Birlik Başkanlarını Kabul Etti

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri’de tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyette bulunan birlik başkanlarını kabul ederek, sektöre ait sorun ve çözüm önerileri hakkında bilgi aldı.
Vali Düzgün, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Kadir Güneş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Yüce, Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ilgın, Sulama Birliği Başkanı İbrahim Ülker ve Kayseri ili Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Afyon’dan oluşan heyeti kabulünde, tarım ve hayvancılık sektörünün Kayseri için çok önemli olduğunu vurguladı.
Vali Düzgün, stratejik, sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan büyük öneme sahip tarım ve hayvancılık sektörünün artık global sınırlara ulaşan bir yapıda olduğunu ifade ederek, bu sektörlerin sorunları ile yakından ilgilendiklerini kaydetti.
Bu sektörlerde rekabetçilik ve sürdürülebilir politikaların varlığının ön plana çıktığını belirten Vali Düzgün, küresel iklim değişiklikleri, gıda fiyatlarında meydana gelen yükselişler, artan nüfus baskısı, tarımsal arazilerin daralması ve uluslararası organizasyonlarının etkin rol oynar duruma gelmesi gibi konuların sektöre yön veren temel dinamikler olduğunu anlattı.
Ticaret ve sanayi kenti olan Kayseri’de hızla artan nüfusa bağlı olarak tarım ve hayvancılık sektörünün öneminin her geçen gün arttığını belirten Vali Düzgün, şunları söyledi;
“İlimizde ise 16 ilçemizin 12’sinin geçim kaynağı tamamen tarımdır, hayvancılıktır. Valilik ve bağlı kurumlarımız olarak bu sektörlerimize yatırımlar yapmakta ve büyük destekler sağlamaktayız. Bu kapsamda, güvenilir, sağlıklı ve kaliteli gıdaya ulaşılması anlamında Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin yürütmüş olduğu faaliyetleri de önem arz etmektedir. Hayvancılığın geliştirilmesi, desteklenmesi ve sürdürülebilir bir faaliyet haline getirilmesi için özverili çalışmalarını da desteklediğimizi belirtmek isterim.”
Birlik Başkanları adına konuşan Kayseri Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Kadir Güneş ise, birlik olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’e Kayseri tarım ve hayvancılığının sorunları ve çözümleri hakkında bilgiler verdiklerini, bu amaçla da her zaman destekçileri olan Vali Düzgün’e de bu konu hakkında bilgilendirme amacıyla görüşmek istediklerini ifade etti.
Başkan Güneş, Kayseri’nin bin tonun üzerindeki kırmızı et üretimi, 600 bin üzerinde küçükbaş hayvan varlığı, 250 binin üzerindeki büyükbaş hayvan varlığı ve 3,5 milyona yakın kümes hayvanı varlığı ile özellikle et ve et mamulleri üretimi bakımından Türkiye’de önemli yere sahip olduğunu hatırlatarak, Vali Düzgün’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, Vali Düzgün birlik başkanlarından temsil ettikleri sektörlerle ilgili sorun ve çözüm önerileri hakkında detaylı bilgi aldı.

Google+ WhatsApp