VALİ BEY

VALİ BEY


O bir bürokrat, O bir vali, O bir insan. Kayseri valisi olarak atandığı günden bugüne izliyorum. Kayseri'yi ve Kayseriliyi seven bir insan Vali Gökmen Çiçek. Eğer, devlet-halk kaynaşmasına tanıklık etmek gerekiyorsa, Vali Gökmen Çiçek'e baksın. Şimdiye kadar ne valiler geldi geçti lakin çoğu halktan kopuktu, enson Kayseri'de gazeteci meslektaşlarımın SMA lı çocuklarımız için yapmış olduğu etkinliğe vali beyin katılması ve destek vermesi ise halk ile hem hâl olmanın vücut bulmuş sadece bir örneğidir. Bununla beraber bir çocuğun mektubuna ziyareti ile cevabı yürekleri okşayan takdire şayan bir durum.  

 

Vali bey biraz önce yukarda bahsetmiş olduğum örneklerde olduğu gibi bütün tabuları yıkarak, şeffaf, güler yüzü ile nerede bir problem olsa yüreklerdeki yaralara şifa olma noktasında merhem olan adamdır, Vali Gökmen Çiçek. Bulunduğu görevi kusursuz yerine getirirken, yani eskilerin deyimiyle, "işini feleğe vermezken", öbür yanda da halk ile beşeri ilişkilerini en üst seviyeye ulaştırarak, Kayseri'de herkesin kısa zamanda sevgi ve saygısını kazandı. Doğrusu, Vali Gökmen Çiçek'in tevazusu, halk ile arasında kurduğu gönül bağı, hem kendisine hem de bürokrasiye bakışı pozitife çevirdiği gibi, güven noktasında en tepede makamından münezzeh  gerçekçi samimi verdiği özverilerden dolayı kabul görülmesini sağladı. 

 

Belki de ilk kez Kayseri'de bütün kurum ve toplum faaliyetlerinde yer alan halkla iç içe , gönül gönüle bir valinin varlığına şahit olduk.

Nediyeyim böyle valiye can kurban, iyi varsın vali bey, varlığın daim olsun.

Google+ WhatsApp