Uluslararası Birinci Dünya Savaşı´nın 100. Yılı Sempozyumu Sona Erdi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Türk Tarih Kurumu´nun ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Birinci Dünya Savaşı´nın 100. Yılı Sempozyumu sona erdi. 3 gün süren ve 10 oturumdan oluşan sempozyuma il

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Türk Tarih Kurumu´nun ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Birinci Dünya Savaşı´nın 100. Yılı Sempozyumu sona erdi.
3 gün süren ve 10 oturumdan oluşan sempozyuma ilgi yoğun olurken, Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kavaz´ın başkanlığında gerçekleşen kapanış oturumunda; Prof. Dr. Musa Qasımlı, Prof. Dr. Nuri Köstüklü, Prof. Dr. Necmettin Alkan, Prof. Dr. Oktay Belli, Prof. Dr. Nihat Falay, Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Prof. Dr. Mehmet Serez yer aldı.
Kapanış oturumunda bir konuşma yapan Prof. Dr. İbrahim Kavaz; "Değerli bilim insanları, Birinci Dünya Savaşı´nın sebep ve sonuçları geldiğimiz nokta itibari ile bu savaştan ne gibi dersler çıkarabileceğimizi, bugün bu savaşın dünyayı yeniden şekillendirdiği haliyle, gelinen noktayı bölgemiz, ülkemiz ve dünya açısından değerlendirendiler. Bilginin ve kültürün tarihte çok önemsendiği bir şehirde bulunuyoruz. Doğunun tarihinde çok önemli değerleri içinde barındırmış olan bu şehir zamanla ihmale uğramıştır. Bitlis içingeleceği kurma hususunda üniversitemizle başlayan bu atılım inşallah bu tür faaliyetlerle daha nice güzelliklerin yaşanmasına vesile olacaktır.Sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Sempozyum, Tatvan sahili, Ahlat Kültür Merkezi´ndeki Çini ve Seramik Sergisi, Selçuklu Meydan Mezarlığı, Harabe Şehir ve Sahil Kalesi´nin gezilmesiyle sona erdi.
(VO-ŞAK-Y)

16.10.2014 13:57:14 TSI

Google+ WhatsApp