ULAŞIM PROJELERİ HIZ KESMİYOR

ULAŞIM PROJELERİ HIZ KESMİYOR

Başkan Büyükkılıç, Şehir Hastanesi Katlı Kavşağı çalışmaları ve hastaneye yapılan alternatif yol hakkında açıklamalarda bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ulaşım projelerine hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Başkan Büyükkılıç, Şehir Hastanesi önünde sürdürdükleri katlı kavşak çalışmalarının yanı sıra, hastane için alternatif bir yol da yaptıklarını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bir ay önce Şehir Hastanesi’ni ziyaret ederek hastanenin sirkülasyonuna ilişkin brifing almış ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik ile birlikte kuş bakışı olarak ulaşımı takip etmişti.  Başkan Büyükkılıç’ın bürokratlarıyla yapmış olduğu değerlendirmelerin ardından Şehir Hastanesi’ne alternatif bir giriş yolu yapılmasına karar verildi ve kısa süre içinde yolun yapılması çalışmalarına başlandı.

“SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİYOR VE GİDERİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehrin her bölgesindeki yaşanabilecek sorunları yerinde tespit ederek kısa sürede giderme yönünde çalıştıklarını söyledi. Şehir Hastanesi’nin girişinde yaşanan yoğunluğun önlenmesi için bir ay önce hastane yönetimi ile değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Yapmış olduğumuz incelemeler ve değerlendirmelerin ardından hastanemize alternatif giriş ve bu girişe bağlı yol yapılması gerektiğini gördük. Çalışmalara bir an önce başlayarak yolu tamamlama aşamasına geldik” dedi.

KATLI KAVŞAK ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Şehir Hastanesi önüne yapılan katlı kavşak çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ile Bekir Yıldız Bulvarı’nın kesiştiği kavşakta köprü yapım işimiz devam ediyor. Bununla birlikte bölgede farklı çalışmalar yaptık. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde yapılması planlanan raylı sistem hattı ve araç yolu için Sarımsaklı Taşkın Kanalı üzerinde bulunan köprüyü genişleterek, 30 metre olan yolu 50 metreye çıkardık ve bu yolu tamamlamak suretiyle trafiğe açtık. Ayrıca üst geçit köprüsü toprakarme altından Şehir Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi arasında 12 metre açıklığında, 30 metre uzunluğunda bir alt geçit yapıldı. Aynı iş kapsamında Sarımsaklı Taşkın Kanalı üzerinde 10 metre açıklığında 45 metre uzunluğunda menfez yapılarak yonca yaprağının zemini oluşturuldu. Üçlü yonca olarak projelendirdiğimiz, 350 metre uzunluğunda 35 metre genişliğinde olan üst geçit köprüsünden Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve Bekir Yıldız Bulvarı’na bağlantı yolları, yaya ve oto korkuluk imalatları tamamlandı. Katlı kavşak çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Google+ WhatsApp