Uçak krizinin ardından Rus askeri heyeti Türkiye'de

Rus askeri heyeti, Türk jetlerinin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından ilk kez Türkiye’ye gelerek büyük bir gizlilik içerisinde İzmir’in Foça ilçesindeki Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığına bir ziyaret yaptı.

Suriye sınırında Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler kopma noktasına geldi. Aylardır süren krizin ardından, Rus askeri heyeti de uçak krizi sonrası ilk kez Türkiye’ye geldi. Büyük bir gizlilik içerisinde Türkiye’ye gelen heyet, helikopterle Foça ilçesindeki Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığına gitti.

GÜVENLİK ÖNLEMİ ARTIRILDI
Rus heyetinin kritik Türkiye ziyareti için güvenlik önlemleri hem emniyet hem askeri düzeyde artırıldı. Sessizce Foça ilçesine gelen heyet, korumalar eşliğinde üsse giriş yaptı. Rus heyetinin yarın Türkiye'den ayrılacağı belirtildi.

PROF. DR. TOSUN: “BUNUN POZİTİF KATKISI SİYASETE OLACAKTIR”
Yaşanan uçak krizinin ardından gözler bu ziyarete çevrilirken, Ege Üniversitesi İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Tanju Tosun, askeri yetkililerin ziyaretini değerlendirdi. Uçak kriziyle başlayan gerilimlerin sürdürülemeyeceğini ifade eden Tosun, askeri yetkililerin ziyaretinin siyasete katkısı olacağını belirterek “Rusya ile Türkiye arasındaki gerginlik sürdürülemez. Bu ziyaret sembolik bir ziyaret ve iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sunacaktır. Bunun pozitif katkısı siyasete olacaktır” dedi. 

Google+ WhatsApp