Türkiye´nin En Küçük, Geleceğin Büyük Sporcusu Nurhayat

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 4 yaşındaki Sarayspor futbolcusu Nurhayat Tahtahavlular´ı Türkiye´nin en küçük sporcusu olarak tanıttı. Spora küçük yaşlarda başlanması gerektiğinin altını çizen Vali Ş

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 4 yaşındaki Sarayspor futbolcusu Nurhayat Tahtahavlular´ı Türkiye´nin en küçük sporcusu olarak tanıttı. Spora küçük yaşlarda başlanması gerektiğinin altını çizen Vali Şahin, minik sporcu Nurhayat Tahtahavlular´ı geleceğin büyük sporcusu olacağını söyledi.
Bu yıl ikincisi düzenlenen Amatör Spor Haftası, Edirne´de bir dizi etkinlikle kutlandı. Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler, 25 Kasım Stadyumu´na yapılan yürüyüş ile devam etti.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Gençlik Hizmetler Spor İl Müdürü Serhat Ocak, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşların katıldığı etkinlik kapsamında, stadyumda 87 amatör spor kulübü sporcusuna içinde spor malzemesi olan çanta hediye edildi.
Spor malzemesi yardımı için kürsüye gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, sporcularla birlikte basına poz verdi. Vali Şahin, Türkiye´nin en küçük sporcusu 4 yaşındaki Nurhayat Tahtahavlular´ı kolundan tutarak kürsünün üzerine çıkararak katılımcılara tanıttı.
Nurhayat´ın geleceğin büyük sporcusu olacağını belirten Vali Şahin, yaptığı konuşmada çocukların spor kulüplerine üye olması gerektiğini söyledi. Amatör sporun önemine dikkat çeken Vali Şahin, "Hükümetimizin yeni spor alanlarının açılması ve genişletilmesi, kapalı spor alanlarının yapılması bunun bir göstergesidir. Tabi ki spora verilen önem ile bugün kulüplerin desteklenmesi ve ilimizde bulunan 87 spor kulübünün desteklenmesi bunun bir göstergesidir. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Amatör Spor Haftası´nda yapmış olduğumuz destekler inanıyorum ki gelecek yıllarda devletin imkanları ölçüsünde daha da artacaktır. Vatandaşlar arasında spor kültürünü geliştirmemiz lazım. İşte onun için 4 yaşında başlatıldığında bu iş yürüyor. Çocuğumuzu küçük yaşta spora başlatmamız gerekir. Nasıl bir musikide erken başlamak gerekirse sporun da küçük yaşta başlandığında artırım yapar diyorum. Alışkanlık haline getirir diyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Dursun Ali Şahin tarafından amatör sporculara içlerinde forma bulunan çantaları hediye etti.
(TY-MK-TK-S)

17.10.2014 17:53:50 TSI

Google+ WhatsApp