“Türkiye varlık mücadelesi veriyor”

İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakcı Kan, A Haber’de Hatay’ın Hassa ilçesinden yayınlanan Haktan Uysal’ın sunduğu Memleket Meselesi programının canlı yayın konuğu oldu.

Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, TSK’nın Zeytin Dalı Harekâtı başta olmak üzere gündeme dair konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince bölgeyi terörden arındırmak amacıyla Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nın uzun bir süreci kapsadığını belirten Kavakcı, “Biz bu sürece son derece insani bir şeklide geldik. Önce katledilen Suriyeli kardeşlerimizi topraklarımızda misafir edip katliama dur diyerek Fırat Kalkanı Harekâtı ile beraber bölgenin DAEŞ unsurlarından temizlenmesini sağladık sonrasında bölgede bir terör koridoru oluşturulmasını önlemek amacıyla hareket ettik.” şeklinde konuştu.

Kamuoyunun çok büyük bir oranla uzun zamandır birleşmediği bir şekilde Mehmetçiğin arkasında birleştiğini vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı, “Halkın desteği çok büyük, bizi biz yapan değerler; Alevisiyle Sünnisiyle, Kürdüyle Türküyle her kesimden insanımız bu operasyonun arkasında. Gayrimüslim topluluklar dahi askerimize dua ediyorlar.” dedi.

Moderatörün, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Afrin ile ilgili birbirinden farklı açıklamalarının seçmende nasıl bir karşılık bulduğuna ilişkin sorusuna Kavakcı, “Sayın ana muhalefet lideri ve maalesef HDP olayın ciddiyetinin farkında değil ya da gerçekleri farklı bir şekilde yansıtmak istiyorlar. İlk açıklamayı duyduğumuzda ümitlenmiştik ama sonra PYD/YPG’yi aklarcasına Kürt halkının hakkını savunduğunu iddia ederken en fazla da Kürt kardeşlerimizin hayatına kast eden insanlar için ‘biz bunlara terörist diyemeyiz’ diyen farklı CHP’li isimlerden gelen açıklamalar… Bu tabi milletimiz tarafından değerlendirilecektir ama halkımızın gözünde bunun bir kıymeti yok neden orada olduğumuz konusunda herkes hemfikir. ‘Askerimiz bir adım gitsin üç adım geri gelsin’ gibi saçma sapan ifadeler kullanmak vatana ihanettir. Öyle bir zamandayız ki Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP’li yöneticiler de saflarını belirlemeliler.” cevabını verdi.

PYD/PKK tarafından Reyhanlı’da sivil yerleşim yerlerine düzenlenen roketli saldırı sonucu şehit olan 17 yaşındaki Fatma Avlar’ın ailesine başsağlığı dilemek için daha önce Hatay’a geldiğini hatırlatan Kavakcı, şunları söyledi:

“Fatma kızımızın evini ziyaret ettiğimizde şehit edildiği yerin görüntüsünü beynime nakletmek istedim çünkü doğum gününe birkaç gün kala katledildi. Fatma’nın babası ve evlatlarını vatan için toprağa vermiş aileler şehadetin şerefini bildikleri için ‘biz askerimizin, devletimizin yanındayız’ diyerek doğru bir duruş sergilerken biz Fatma’yı katledenlerin peşindeyiz, Suriyeli kardeşlerimizi evinden edenlerin peşindeyiz askerimiz onun için orada.”

Türkiye ve dünya dengelerinin değişimi adına tarihi bir süreç yaşandığına dikkati çeken Kavakcı, “Terör örgütleri üretiliyor belirli ülkelerde besleniyorlar sonra bir kısmı dönüp Amerika’yı ısırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımız ile birlikte heyetler olarak gittik farklı gruplarla görüşmeler yaptık. FETÖ, PYD/YPG hepsini belgelerimizle anlattık ve şunu da söyledik ‘bunlar dönüp sizi de ısıracak yapmayın’ buna rağmen Amerika’nın sahadaki silahı olarak nitelendirdiği PYD/YPG ile iş birliği yapıyor olması Türkiye’ye karşı bunları destekliyor olması kabul edilemez. Amerika’nın bu noktadan sonra yapacağı şey desteğini tamamen çekmek aklını başına almak oradan askerlerini geri çekmek çünkü PYD/YPG artık elimizden kurtulamaz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak amacıyla başlattığı haklı müdahalesine algı operasyonlarıyla uluslararası alanda gölge düşürülmek istendiğinin altını çizen Kavakcı, şunları kaydetti:

“Fırat Kalkanı’nda yaşamadığımız bir durum yaşıyoruz. BBC, CNN, Al Jazeera birden bire Suriye’deki insanlarla alakalı göz yaşartıcı bir şekilde duyarlılık gösteriyor. Yarım milyon kişi katledilirken, özür dilerim kadınlar tecavüze uğrarken, İdlip’te Halep’te o korkunç insanlık öldü dedirten görüntüler yaşanırken, insanlar patates çuvalı gibi ölü bedenler üst üste dizilmiş fotoğraflar varken, kimyasal silahların kullanıldığı tespit edilmişken herkes neredeydi? Türkiye bir varlık mücadelesi veriyor ve Türkiye artık eski Türkiye değil bunu sadece kendi adına değil bunu dünya mazlumları adına da veriyor Suriyeliler adına da veriyor.” 

 

Google+ WhatsApp