Türkiye, Sial 2014 Paris Uluslararası Gıda Fuarı´na Çıkarma Yaptı

Her 2 yılda bir düzenlenen SİAL Gıda Fuarı Paris´te ziyaretçilerine kapılarını açtı. Türkiye, 2014 SİAL fuarına 266 Türk firması ile katılarak adeta çıkarma yaptı. Fransa´nın başkenti Paris´teki Vill

Her 2 yılda bir düzenlenen SİAL Gıda Fuarı Paris´te ziyaretçilerine kapılarını açtı. Türkiye, 2014 SİAL fuarına 266 Türk firması ile katılarak adeta çıkarma yaptı.
Fransa´nın başkenti Paris´teki Villepinte fuar alanında hafta sonu açılan ve 23 Ekim´de sona erecek SİAL Gıda Fuarı´na 227 Türk firması İstanbul Ticaret Odası aracılığıyla 39 Türk firması da bireysel olarak katıldı. İstanbul Ticaret Odası organizasyonuyla katılan Türk firmaları bulgurdan balığa, keçi boynuzundan kuru üzüm ve incire, un ve unlu mamulleri ile kuru bakliyat çeşitlerini satışa sunmaya başladı. Açılan stantlarda Türkiye´den gelen aşçılar tarafından pişirilen Bulgur pilavı ziyaretçilere ikram edilirken dondurulmuş balık satışı yapan bir Türk firması da pişirdiği balıkları fuara katılan ziyaretçilere özel olarak tattırdı.
Fuara katılan Türk firmaların organizasyonunu yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) adına konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, "İstanbul Ticaret Odası Çatısı altında 227 firmamız var. Ayrıca bunun dışında bireysel olarak da 39 Türk firmasıyla birlikte toplam 266 Türk firması Paris Uluslararası SİAL Gıda Fuarı´na katıldı. Türkiye´nin Sial 2014 Fuarı´na tam anlamıyla bir çıkarma yaptığını düşünüyorum. Türkiye Gıda alanında son senelerde özellikle son 10 sene de üstüne koyarak devam ediyor. Ben ümit ediyorum ki Türkiye´nin bu konuda geleceği gerçekten çok parlak. Çünkü Tarım ve Gıda kalabalıklaşan dünyada her geçen yıl 10. Yıl çok daha fazla önem kazanıyor ve Türkiye de bu sektörde bu alanda en önemli küresel oyunculardan bir tanesi" dedi.
Her yıl fuara katılan birçok firmayı gözlediklerini belirten Topçu, "Biz de Türk firmalarından gurur duyuyoruz ve gelişimlerini izliyoruz. Her sene Fuara yeni kurulan bir çok firmanın katılımlarını gözlüyoruz bu da tabi sektör açısından çok önemli. Türkiye´nin yaklaşık 15-16 milyar dolar mertebesinde tarımsal ve hayvansal gıda açısından ihracatı var. Bizim ümidimiz 2023 vizyon hedeflerinde bu rakamlar ikiye veya üçe katlanacak inşallah. Biz İstanbul Ticaret Odası olarak Tüm Türkiye için buradayız. Organizasyonumuz kanalıyla katılan firmalara bakarsanız bir çoğu Anadolu´nun her köşesinden veya her tarafından gelmiş firmalar. Biz Türkiye´nin güzelliklerini tarihi yerlerini turizm açısından değerini de bu fuarda yansıtmak istiyoruz, görsellerimiz de bunu sıkça kullanıyoruz. İstanbul ve Anadolu´yu görsel olarak da ön plana çıkararak Türkiye´yi tanıtıyoruz. Ticaretin yanı sıra buda bizim için çok önemli. Umarım gelenler de bundan faydalanıyor. Türkiye´ye olan ilgi ve alakanın artışı bizi memnun edecektir" dedi.
(YM-ES-D)

21.10.2014 10:41:23 TSI

Google+ WhatsApp