Türkiye 4,5G’ye geçti, onların hala telefonu çekmiyor

Türkiye 4,5G’ye geçerken, Muş’un Çiçekli ve Yukarısızma köylerinde halen telefon şebekeleri çekmiyor.

Muş merkeze bağlı Çiçekli ve Yukarısızma köylerinde telefon şebekeleri çekmiyor. Köylüler telefonla görüşebilmek için yaklaşık 1,5 kilometre yol yürüyerek tepelere çıkıyor. Tepede bulunan su deposunun üzerine çıkan vatandaşlar, yakınlarıyla görüşebiliyor. Çiçekli köyünde telefon şebekeleri çekmediği için tepelere çıkmak zorunda olduğunu belirten köy okulu öğretmeni Aydın Zeytin, acil durumlarda vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığını söyledi. Bazen dizüstü bilgisayarı alarak tepeye çıktığını ifade eden köy öğretmeni Zeytin, “Laptopu alıp bu tepeye geldiğim günleri hatırlıyorum. Kış oluyor karın içinde bu köylüler bu tepeye çıkamıyor. Yaşlısı var, hastası var, acil bir durum oluyor kimse bu tepeye çıkıp yeri geldiği zaman görüşme yapamıyor. Biz buradan yetkililere sesleniyoruz, Türkiye şu an 4,5G’ye geçmiş madem bu gündemde, buraya da şebeke sorununu çözmelerini talep ediyoruz. Yetkililere teşekkür ediyoruz buradan” dedi.

Köy muhtarı Sadettin Sağın, kendisi ve köy imamının telefon şebekesi kurulması için defalarca müracaatta bulunduklarını söyleyerek, “Muhtar olarak bir de bizim köy imamıyla birlikte, hatta köy öğretmenleri ile birlikte defalarca GSM firmalarına müracaat ettik. Şimdi bizim sonuçlarımız orada var ama oradan bir sonuç alamadık. Türkiye bu gece saat 00.00 itibariyle 4,5G’ye geçmiş, halen bizim şebekemiz yok, halen bir kilometre çıkıp da köyün tepesinde o şekilde bir yerlere ulaşmaya çalışıyoruz. Hastamız olduğu zaman özellikle kış şartlarında kar oluyor. Ancak silahla, 4-5 kişi beraber tepeye çıkıyoruz, çünkü yaban hayvanlar var. Bu tepeye çıkarak ambulans olsun, sağlık olsun yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yukarısızma Köyü Muhtarı Tahir Kapşigay ise, “Telefon çekmiyor, tepelere çıkıyoruz. Köyümüz 40 haneli, 300 nüfusumuz var. Köyümüzde 100’e yakın telefonumuz bulunuyor, 150 hanemizde Muş’ta ikamet ediyor. Acil bir durum olduğu zaman 4 ile 5 kilometre köy uzağına giderek iletişim sağlıyorlar. Köy içinde, köy yakınında telefon ve şebeke çekmiyor, şebeke yok” şeklinde konuştu. 

Google+ WhatsApp