Türkeş'ten sert açıklamalar

MHP’li Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, 'Bana saldıranlara bir bakayım dedim; kimler açıklama yapmış bakayım dedim. İki sarhoş ile üç beş tane çakaldan ibaretler. Bunlara cevap vermeyi doğru bulmuyorum' dedi.

Basın toplantısı düzenleyen MHP’li Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, partisinden kendisine yöneltilen eleştirilere de cevaplar verdi. Türkeş, makamları imtiyaz ve çıkar olarak algılayanların eleştirileriyle ilgilenmediğini ifade ederek, "Bazı dönemlerde memleket yaklaşımları kişisel çıkarların önüne geçer. Siyaset sistemi kilitleme değil, çözüm üretme sanatıdır. Benim yaklaşımım hep böyle oldu" diye konuştu.

Kendisini sert biçimde eleştirenlere de değinen Türkeş, "Bana saldıranlara bir bakayım dedim; kimler açıklama yapmış bakayım dedim. İki sarhoş ile üç beş tane çakaldan ibaretler. Bunlara cevap vermeyi doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle partim, Milliyetçi Hareket Partisi de iktidar olmuştur. Bunu kim görmezlikten gelebilir, tabii ki iktidar olmak istemeyenler" dedi.
Türkeş, Başkanlık Yeni Bina'da düzenlenen basın toplantısında geçici hükümette üstlendiği görevleri anlattı. Başbakan Yardımcısı olarak ilk resmi ziyaretini Kıbrıs'a yapacağını belirten Türkeş, ziyaret kapsamında eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve kanaat önderleriyle bir araya geleceğini söyledi. Türkeş, "Makamları imtiyaz ve çıkar olarak algılayanların eleştirileri ilgi alanım içinde değildir. Makamı yalnız sorumluluk, fedakarlık, istina ve feragat olarak benimseyenler ise yüklendiğim görevin anlamını bilmektedirler. Türkiye'nin meselelerinin çözümüne siyasi partiler doğal olarak birbirinden farklı yaklaşımlara sahiptir ve eleştirileri zaman zaman da çok sert yapabilirler. Ancak bazı dönem ve memleket ihtiyaçları kişisel yaklaşımların üzerine çıkmayı gerektirir. Siyaset, sistemi kilitleme ve çözümsüzlük üretme alanı değildir. Çözüm yaratma alanıdır. Benim yaklaşımım her zaman böyleydi, bundan sonra da hep böyle olacak" diye konuştu.

"Türkiye'nin meselelerine çözüm getirmeyip genel doğrular vaaz ederek yol almam mümkün değildir" diyen Türkeş, "Siyasi partilerin amacı, hedefi iktidar olmaktır. İktidarı hedeflemeyen hiçbir parti demokrasinin gelişmesine katkı sunamaz. Demokrasiyi geliştiremediğimiz takdirde eleştirilere de tahammül gösteremeyiz. Bu ilkeler ışığında herkes şunu bilsin ki benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle partim, Milliyetçi Hareket Partisi de iktidar olmuştur. Bunu kim görmezlikten gelebilir, tabii ki iktidar olmak istemeyenler. Arkadaşlar ben partimi iktidar yaptım. Şahsıma insafsızca eleştiriler bunun için yapılıyor, beni bunun için partiden atmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.
Türkeş, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bir hatırlatma yapayım size 1970'li yıllarda MHP'nin kurucu merhum Alparslan Türkeş, partimizi üç milletvekili iktidar ortağı yapabilmişti. Bugün 80 milletvekiline sahip olan MHP ise iktidar sorumluluğundan korkup kaçıyor. Yüz binlerce ülkücünün işsiz olduğu ülkemizde MHP'yi iktidardan uzak tutmak hangi akla hizmet etmektir. Her fırsatta beni soyadımdan dolayı mirasyedi olarak suçluyorlar. Ben bu ithamı aslında kabul ediyorum. Çünkü bildiğiniz gibi miras konusu dinen helaldir, hukuken de haktır. Yani bu benim meşru bir hakkımdır, eğer burada bir miras varsa bunu ister yerim ister yemem, bu benim bileceğim bir iş. Ama bunu söyleyenlere de şunu sormak lazım; sizler kimin mirasını yiyorsunuz? Ha sizler kimin mirasını yiyorsunuz. Ülkem önceki hükümetler döneminde uçurumun kenarına getirilmiş. Her gün şehit cenazeleri geliyor, ekonomi altüst olmuş, kriz kapıda. Bu hazin durumda ülkeme ve milletimin dertlerine bir tekme de ben mi atsaydım. Yapamazdım ve yapmadım. Bu mudur sizin milliyetçilik anlayışınız."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifine verdiği cevabı okuyan Türkeş, "Bugüne kadar her fırsatta dile getirdiğim önce ülkem ve milletim, daha sonra partim ve ben anlayışı içerisinde ve yetiştiriliş tarzından öğrendiğim devlet menfaatlerini her şeyin üzerinden tutmak şuuru ile anayasal bir yükümlülük olan böyle bir görevi üstlenmek görevi bilincindeyim. Teklifinizi kabul ettiğimi bilincinize arz ederim" ifadelerini hatırlattı. 

Google+ WhatsApp