Turistik Tesislere Üsim´den İstihdam

Turistik otel ve tesislerinin istihdam sorununu çözmek amacıyla Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) ile Turistik Otel İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) arasında protokol imzalandı. Üsküdar B

Turistik otel ve tesislerinin istihdam sorununu çözmek amacıyla Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) ile Turistik Otel İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) arasında protokol imzalandı.
Üsküdar Belediyesi tarafından işsizlik sorununa çözüm üretmek amacıyla kurulan Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM), istihdam alanını Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) ile imzaladığı protokol ile genişletti. Üsküdar Belediyesi Nikah Dairesi Sosyal Tesisleri´nde düzenlenen protokol töreni, ÜSİM´in tanıtım filminin gösterimiyle başladı.

"BİN 21 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADIK"
Düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulan protokole Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TUROB Genel Sekreteri Levent Erdoğan, ÜSİM´den Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İstihdam Merkezi´nin (ÜSİM) sadece CV ile gelenleri niteliklerine göre alanlara yönlendirmediklerini, vasıfsız olarak müracaat edenler içinde kurslar verilerek nitelik kazandırma çalışmalarının olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu hizmeti ücretsiz sunuyoruz. Sonrasında gencimizi bizden eleman talep eden işverenlerimize birimlerimize yönlendiriyoruz. Biz işveren peşindeyiz. Hergün bir yere gidiyor ve işverenlerle tanışıyoruz. Ülkemizde ki en büyük sorun işsizlik sorunu bu sebeple dönemde en hayırlı iş bu. 15 Mayıs itibariyle ÜSİM´i kurduk. 1 Haziran gibi hizmete başladı. 4 ayda başvuran 7 binin üzerinde kişi başvuru yaptı bunlardan bin 21 kişiye istihdam sağladık. Hedefimiz 5 Bin kişi."

"SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ"
İŞKUR ve KOSGEB ile işbirliği içinde olduklarını belirten Türkmen, "KOSGEB desteğiyle 30 kişiye 100 bin destek ile kendi iş yerini açma imkanı sunduk. Türkiye´nin her yerine ne tür eleman gerekiyorsa ÜSİM´den geçmek üzere gençlerimize iş bulacağız. Sosyal belediyeciliğin gereği bence buradan başlıyor. Kumanya, yiyecek giyecek yardımıyla bu iş bir yere gelmiyor. Bu tür arkadaşlara iş bulursanız daha çok yardımcı olursunuz" dedi.
Protokol kapsamında, İstanbul´da faaliyet gösteren ve TUROB´a üye turistik otel işletmecilerinin eleman sorununu ÜSİM çözecek.

GAZZE´DEN GELEN YARALILARIN TEDAVİLERİ TAMAMLANDI
Gazze´den tedavi amacıyla gelen vatandaşların Marmara Üniversitesi´nde tedavilerinin tamamlandığını dile getiren Türkmen, "Gazzeli vatandaşlarımızı Üsküdar´da misafir ediyoruz. İstanbul´u gezdirip Gazze´ye göndereceğiz" dedi.
Başkan Türkmen basın toplantısına katılan Gazzeli vatandaşlarla yakından ilgilendi ve uzun süre sohbet etti.
(SA-HÇ-AŞ-Y)

22.10.2014 13:43:39 TSI

Google+ WhatsApp