Türel´den Kılıçdaroğlu´na ´sel´ Eleştirisi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iş adamlarıyla bir araya geldiği kahvaltı programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Antalya programını eleştirdi. Kendilerinin sel bölges

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iş adamlarıyla bir araya geldiği kahvaltı programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Antalya programını eleştirdi. Kendilerinin sel bölgesinde halkla birlikte olduğunu belirten Türel, "Sel felaketi olduğunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Antalya´daydı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek´in doğum gününe katılıp, pastasını keseceğine Manavgat´a neden gitmemiş? Ben de bunu sorarım. Zil takıp, Antalya´da düğünlerde oynarken neden Manavgat´a gitmemiş?" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD)´ın kent merkezinde bir otelde düzenlediği kahvaltı programına katıldı. AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Entegre Et Sanayi ve Ticaret A.Ş (ANET) Genel Müdürü Gökalp Dinçmen, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Emin Altıner ve çok sayıda dernek üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltıda Türel, göreve geldiği süre içerisinde yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

"İKİ BAŞKAN ANLAŞAMADI DİYE 35 MİLYON TL ÇÖPE Mİ ATALIM?"
İş adamlarına seslenen Başkan Türel, Antalya´da parti gözetmeksizin her belediye ile iç içe çalıştıklarını söyledi. Özellikle CHP´li belediye döneminde Antalya´da sürekli borç edebiyatının yapıldığını savunan Türel, batı çevre yoluyla ilgili önceki dönem iki CHP´li başkan Mustafa Akaydın ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek´in aralarında anlaşamadıkları için projenin bir türlü hayata geçemediğini söyledi. Böcek´le birlikte el ele vererek projenin sorunlarını çözdüklerini belirten Türel, "Geçmişte iki belediye başkanının aralarında anlaşamaması nedeniyle bu yol açılamadı. Burada önemli olan hizmettir. Konyaaltı Belediyesi yine aynı belediye yine aynı başkan. Benim partime mensup değil ama bir araya gelip uzun uzun konuşup sorunun önünü açtık. Ama siz önünüze siyaseti koyarsanız bir şey yapamazsınız. Önceliğiniz şehir olunca, insanlar olunca her sorun aşılır. Kamulaştırma ile 35 milyon TL iki belediye başkanı aralarında anlaşamadı diye neden çöpe atalım. Şimdi biz o kaynağı başka bir yerde kullanarak hizmete devam edeceğiz" dedi.

"BOĞAÇAYI PROJESİNİN ÖN SUNUMU TÜYLERİMİ ÜRPERTTİ"
Antalya´nın Konyaaltı ilçesinde denize dökülen Boğaçayı´na ilişkin hazırlanan projenin ön sunumunu gördüğünü belirten Türel, "Boğaçayı projesinin ön sunumu bana yapıldı. Ön projeyi gördüğümde inanın tüylerim diken diken oldu. Antalya´ya yakışan bir proje olacak" dedi. Projenin Antalya´ya 40 kilometre bir sahil daha kazandıracağını hatırlatan Türel, projenin Kanal İstanbul Projesinden daha çok konuşulacağını belirterek şöyle konuştu:
"Antalya´ya 40 km daha sahil kazandıracak bir projedir. Nehir ırmak proje değildir. Çevresiyle birlikte Boğaçayı projesini tamamlayıp bitirdiğimizde göreceksiniz Antalya´ya yakışan bir proje olacak. Bunların olması için kanaat önderlerinin sivil toplum liderlerinin herkesin desteğiyle olur. Son 5 senede bunu gördük. Ben bu projeyi 2009 yılında da söylemiştim. Ama ne oldu yapılmadı. Çok iddialı olarak söylüyorum Kanal İstanbul Projesi´nden daha çok konuşulacak bir projedir. Sizlerde göreceksiniz projeyi yapmaya başladığımızda."

"BENİ KAPIDAN ATSALAR BACADAN GİRERDİM"
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen´in ilçede yaşanan sel felaketinin ardından Manavgat Kaymakamlığı´nın ilçe merkezinde Afet Kurulu kurulmasından kendisinin haberdar edilmemesine ve kurula alınmamasına ilişkin söylemlerinin sorulması üzerine Başkan Türel,"Belediyecilikte mazeret olmaz. Ben ilçe belediyesi olsam, beni kapıdan atsalar, bacadan girerdim. Ne demek ilçe belediye başkanının böyle bir mazeretin arkasına saklanması. O belediye başkanına önce şunu sormak lazım. Manavgat´ın en çukur mahallesine yüzlerce inşaat ruhsatı verirken, kürdan kadar hatta yok denecek kadar yağmur seli drenaj kanallarını neden yapmadığını sormak lazım. Gittim gördüm. Çukur bir mahalleye ve sel geldi diye mazeret üretmeye çalışıyorsunuz. Geçin bunları. Neredeyse o kurul gidip bulup çalışacaktı.Önce yağmur suyu drenaj kanalı yapılır sonra ruhsat verilir" şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU PASTA KESİP DÜĞÜNLERDE OYNAYACAĞINA SEL BÖLGESİNE GİTSEYDİ"
Sel felaketi olduğunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Antalya´da olduğuna vurgu yapan Türel, Kılıçdaroğlu´nun Manavgat´a gitmemesini sert bir dille eleştirerek şöyle konuştu:
"Sel felaketi olduğunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Antalya´daydı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek´in doğum gününe katılıp pastasını keseceğine Manavgat´a neden gitmemiş? Ben de bunu sorarım. Zil takıp Antalya´da düğünlerde oynarken neden Manavgat´a gitmemiş. Mesele anlaşıldı herhalde. Biz halka geçmiş olsun diye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gezerken kendisi düğünlerdeydi. Türkiye´de muhalefet yok."
(AÇ-SK-HO-Y)

28.10.2014 12:02:28 TSI

Google+ WhatsApp