Tuhad-fed´den Açlık Grevi Açıklaması

Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Diyarbakır Şubesi, 94 cezaevinde başlatılan açlık grevi ile ilgili açıklamada bulundu. IŞİD´in Kobani´ye saldırılarını pr

Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Diyarbakır Şubesi, 94 cezaevinde başlatılan açlık grevi ile ilgili açıklamada bulundu.
IŞİD´in Kobani´ye saldırılarını protesto etmek ve Kobani halkına insanlık koridorunun açılması için, Türkiye genelinde 94 cezaevinde 3 gün önce siyasi mahkumlar açlık grevi başlattı. PKK ve PAJK´lı mahkumların başlattığı açlık grevi 10 gün süreyle dönüşümsüz olarak sürecek. Konuyla ilgili TUHAD-FED Diyarbakır Şubesi basın açıklaması düzenledi. TUHAD-FED Diyarbakır Şubesinde düzenlenen açıklamaya, TUHAD-FED yöneticileri ve üyeler katıldı. Burada konuşan TUHAD-FED Genel Başkanı Zübeyde Teker, 15 Ekim itibariyle 94 cezaevinde 4 bin PKK´lı ve PAJK´lı tutsağın Kobani´de koridor açılması için açlık grevi sürecine girdiğini söyledi. Teker, "Mahkumların sözcüsü Deniz Kaya´nın 11 Ekim´de yaptığı açıklama, AK Parti hükümetinin, Kürt sorunu çözümü ile ilgili olarak, Kürtlere yaklaşımdaki ikincilik tutumu bir an önce terk etmelidir. Bu temelde DAİŞ ile işbirliğinden vazgeçmelidir. Kobani halkının talepleri, askeri ve insani taleplerinin karşılanması için Kobani´ye dönük bir talep olmaktaydı. İfade edilen şey bir uyarı eylemi gerçekleştirilecektir. Süreli ve dönüşümsüz 10 günlük uyarı açlık grevi eylemine dönüktü. Bugün açlık grevinin 3. günü ve 10 gün sürecektir. Bu süre zarfında hükümet gerekli adımı atmazsa eylemin süreklileşebileceği ve daha sert eylem planlamasıyla cezaevlerinin hareketleneceği Deniz Kaya´nın açıklamasında ifade edilmişti. Bu temelde başlayan açlık grevi sürecinin ciddi anlamda toplumda bir karşılık bulması söz konusudur. Toplumun son dönemde yaşanılanlarla ilgili duyarlılığı hat safhadadır. Hükümetin toplumun ve cezaevlerin bu konudaki duyarlılığını dikkate alan bir yerden yani Rojava ve Kobani politikalarını derhal gözden geçirmelidir. Eski ve ısrardan vazgeçmelidirler. Bu dönem hayatı öneme sahiptir. Geçmişte 2012, 12 Eylül ile başlayan ve 68 gün süren açlık grevi süreci olmuştu. Bu süreç Abdullah Öcalan´ın üzerindeki tecritti. Bunu kırmak için ve çözüm görüşmelerinin başlaması için bedenlerini ölüme yatırdılar. Bugün de geçmişteki eylemin ilk uyarı eylemi olarak 10 gün süreli ve dönüşümsüz cezaevleri açlık grevine başladı. Hükümetin ve Adalet Bakanlığı cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili yıldıran politikalardan vazgeçmelidir" dedi.
(BE-YRT-YHY-Y)

17.10.2014 13:42:29 TSI

Google+ WhatsApp