Trabzonspor´da ´öze Dönüş´ Projesi Sekteye Uğradı Gökmen Şahin Trabzon

Trabzonspor´da ´Öze Dönüş´ projesi Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru´nun kadro dışı kalmasıyla sekteye uğradı. Trabzonspor´da ´1461 Trabzon´ projesini başlatan yönetim kurulu, bu sezon başında yaptığı tr

Trabzonspor´da ´Öze Dönüş´ projesi Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru´nun kadro dışı kalmasıyla sekteye uğradı.
Trabzonspor´da ´1461 Trabzon´ projesini başlatan yönetim kurulu, bu sezon başında yaptığı transferlerde Trabzonlu oyunculara yer vermemesiyle dikkat çekerken, son olarak Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru gibi iki Trabzon´lu oyuncunun süresiz kadro dışı bırakılmasıyla ´Öze Dönüş´ projesi rafa kalktı.
Trabzonspor´da 26 Mayıs 2013 tarihinde göreve geldikten sonra geçen sezon ´öze dönüş´, bir diğer adıyla ´1461 Trabzon´ projesini başlatan yönetim kurulu, yapılan son transferlerde Trabzonlu oyunculara yer vermemişti. Göreve gelmesinin ardından pilot takımı 1461 Trabzon´un Trabzonlu teknik adamı Mustafa Reşit Akçay´ı göreve getiren ve ağırlıkta bu takımdaki oyuncularla Türkiye´deki Trabzon kökenli oyuncuları takıma kazandırarak ´öze dönüş´ modelini uygulayan bordo-mavililerin bu düşünceden iki Trabzon´lu oyuncuyu kadro dışı bırakarak uzaklaştığı belirtiliyor.

SEZON BAŞI 10 OYUNCU GÖNDERİLMİŞTİ
Geçen sezon ligi 4. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi´ne play-off turundan itibaren katılma hakkı elde eden bordo-mavili takımın teknik sorumlusu Hami Mandıralı ile yola devam etmeyen yönetim kurulu, 10 Trabzonlu oyuncuyla da yollarını ayırmıştı.
Sezon başında Trabzonspor´da Trabzonlu oyunculardan Abdulkadir Özdemir, Göksu Alhas, Gökhan Alsan Şanlıurfaspor´a, Caner Osmanpaşa da Kayseri Erciyesspor´a kiralık olarak verildi. Mehmet Kuruoğlu Boluspor´a, Aykut Akgün Kardemir Karabükspor´a, Zeki Ayvaz Balıkesirspor´a, Barış Memiş Kayseri Erciyesspor´a, Abdullah Karmil Adanaspor´a, Kadir Keleş ise Akhisar Belediyespor´a transfer olmuştu.

TRABZON KÖKENLİ 5 OYUNCUDAN 2´Sİ KADRO DIŞI KALDI
Trabzonspor kadrosunda Aykut Demir, İbrahim Demir, Özer Hurmacı, Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru olmak üzere Trabzon kökenli 5 oyuncu kalırken, bunlardan Mustafa ve Zeki Yavru ise kadro dışı bırakıldı.

22 TRANSFERDE TRABZON´LU OYUNCU YOKTU
Sezon başında en hareketli transfer dönemini geçiren Trabzonspor´un 22 oyuncu transferinde de Trabzonlu oyuncu yer almadı. Bordo-mavililer kadrosuna Essaid Belkalem, Medjani, Oscar Cardozo, Fatih Atik, Musa Nizam, İshak Doğan, Kevin Constant, Sefa Yılmaz, Salih Dursun, Ferhat Yazgan, Kurtuluş Yurt, Turgut Doğan Şahin, Gökhan Karadeniz, Anıl Taşdemir, Serhat Çakmak, Serdar Gürler, Deniz Yılmaz, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Majeed Waris, Mustapha Yatabare ve Avraam Papadopulos´u katarak Trabzon dışından transferler yapmıştı.
(GÖK-SK-S)

28.10.2014 13:57:46 TSI

Google+ WhatsApp