Trabzon´da Chp Ve Sivil Toplum Örgütlerinden Cumhuriyet Yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı ve bazı sivil toplum örgütleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı düzenlenen etkinlikle kutladı.CHP Trabzon Teşkilatı, İşçi Partisi, Atatürk Düşünce Der

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanlığı ve bazı sivil toplum örgütleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı düzenlenen etkinlikle kutladı.
CHP Trabzon Teşkilatı, İşçi Partisi, Atatürk Düşünce Derneği ve bazı sivil toplum örgütleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı Atatürk Alanı´nda düzenlenen etkinlikle kutladı. Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 500 kişi, Cumhuriyet Bayramı kutlaması için Postane önünden Atatürk Alanı´ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar Atatürk´ün fotoğrafı eşliğinde yürüdü. Etkinliğe, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP İl Başkanı Yavuz Karan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, partinin ilçe başkanları ile partililer ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından andımız okundu.
Etkinlikle bir konuşma yapan CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, "Cumhuriyet Bayramı bizim için en önemli milli bayramlardan bir tanesidir. Mustafa kemal Samsun´a çıkarken ya İstiklal ya ölüm demiştir. Bağımsızlık benim karakterim demiştir. İşte böyle bir Ata´nın torunları olarak Cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin onur ve şeref borcudur diye düşünüyorum. Dünya´da hiçbir siyasi iktidar yoktur ki arkadaşlar kendi rejimini parçalamak bölmek için kendi düşmanlarıyla bu kadar iş birliği yapmasın. Bu yüzden Cumhuriyet çok çok daha önemlidir. Bu ülkenin kurucusu Mustafa kemal Atatürk´ün büstleri yakılıyor, sökülüyor devlet yok, biz devleti arıyoruz. Mustafa kemal Atatürk cumhuriyeti kurdu bize verdi bizim görevimiz Cumhuriyete sahip çıkmak ve onu yaşatmaktır" dedi.
Etkinlikte konuşan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ise, "Biz Atatürk´üz, Atatürk´ün yetiştirmiş olduğu devrimlerine bağlı ortaya koyduğu ilkelerin bekçileriyiz. Biz laik, sosyal, hukuk devletinin ilelebet daim olması için buradayız" diye konuştu.
Öte yandan, her yıl davul zurna eşliğinde oynanan horon, bu sene şehitler ve maden kazalarında hayatını kaybedenler için iptal edildi.
(OK-ÖS-Y)

29.10.2014 14:15:55 TSI

Google+ WhatsApp