TOMARZA İLÇESİNDE 2022 YILI HUBUBAT HASAT ZAMANI BAŞLADI

TOMARZA İLÇESİNDE 2022 YILI HUBUBAT HASAT ZAMANI BAŞLADI

Tomarza İlçesinde havaların ısınması iyice olgunlaşan hububat ürünleri için hasat zamanı başladı.Tomarza İlçesinde her yıl Temmuz ayı içerisinde; buğday, arpa ve çavdar hasat zamanı yapılmaktadır. 2022 Yılı Temmuz ayına girilmesi ile birlikte ilçeye gelen Biçerdöverler İlçesinin dört bir yanda bulunan buğday, arpa ve çavdar ekili arazileri biçmeye başladılar.

Edinilen bilgilere göre Tomarza İlçesinde 2022 yılı içerisinde 160.000 dekar araziye buğday, 130.000dekar araziye arpa ve 9.000 dekar araziye ise çavdar ekimi yapılmıştır.

İlçe çiftçileri ile yapılan görüşmelerde şu açıklamalarda bulundu; Tomarza’mızda 2022 yılı hasat zamanı başlamıştır. Kıraç arazilerimizin hasadını tamamlayıp sulu arazilerimizde hasat zamanına gireceğiz. 

2022 yılı içerisinde kış aylarımızda ve bahar aylarında çok güzel yağış olması nedeniyle bu sene Allah'a şükürler olsunki mahsülleriniz çok güzel verimli geçiyor. 

Bu sene kıraç arazilerden 1 dekara 130 kg. hasat elde ederken sulu arazilerden ise 1 dekara ise 600-700 kg. elde ettik. Bu vesile ile hasat zamanı başlaması ile birlikte hem çiftçilerimizi hem de vatandaşlarımıza bir uyarıda bulunmak istiyorum. Yangına sebebiyet verecek hiçbir şeyi araziye veya yollara atmasınlar. Bu yüzde Tomarzalı kardeşlerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum diyerek 2022 yılı hasat zamanı ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı ve bereketli bir yıl olmasını diliyoruz dediler.

Haber Murat GÜRBÜZLER : Kayseri hayat gazetesi muhabiri.

Google+ WhatsApp