TM Akhisarspor 1 - 2 Galatasaray

Haftaya lider giren Galatasaray, 32. hafta maçında Spor Toto Akhisar Stadyumu'nda TM Akhisarspor'a konuk oldu. Garry Rodrigues’in golleriyle 2-1 kazanan takımımız ligin bitimine 2 maç kala en yakın iki rakibinin 3 puan önünde liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray golü 15. dakikada organize bir atakla buldu. Beşiktaş derbisinde kapanışı yapan Garry Rodrigues, Akhisar'da açılışı yapan isimdi... Bu dakikada Donk'un merkezden uzun pasında Linnes Feghouli'yi kaçırdı. Cezayirli oyuncunun içeri ortasında Garry Rodrigues, Fatih'ten önce topa dokundu ve takımımızı 1-0 öne geçirdi. Garry bu golün 3 dakika sonrasında yine sahnedeydi. Çabuk gelişen atakta Selçuk sol kanatta hareketlenen Garry Rodrigues'i gördü. Garry topla birlikte ceza sahasına girdi ve topu uzak köşeye bıraktı. 22'de Onur'un plasesini Muslera son anda çıkartırken Akhisar 31. dakikada kazandığı penaltı atışından Soner ile yararlanamadı. Penaltı öncesi karara itiraz eden Donk ve Feghouli sarı kart görürken Feghouli Yeni Malatya maçı öncesi cezalı duruma düştü. 45'te Rodrigues'in şutu direkten dışarı gidince karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Galatasaray lehine kapandı.

İkinci yarıya golle başlayan taraf ise Akhisar oldu. 50. dakikada uzun pasta topla buluşan Barbosa topu içeri aktardı. Ön direkte Seleznyov'un vuruşu önce direğe sonra Serdar'a çarparak ağlarımızla buluştu. Golün ardından Gomis ve Serdar ile yakaladığımız fırsatlar autla sonuçlanırken ilerleyen dakikalarda Akhisar atakları yoğunlaştı ancak kalede Muslera yine başarılıydı. 90+2'de ise Linnes'in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Gomis auta atınca Galatasaray sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. 69 puanla ve en yakın iki rakibinin 3 puan önünde son 180 dakikaya giren Galatasaray, ligin 33. haftasında 12 Mayıs Cumartesi günü Yeni Malatya ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

HAKEMLER: Ali Palabıyık, Kerem Ersoy, Serkan Olguncan, Mustafa Öğretmenoğlu
STAT: Spor Toto Akhisar
TM AKHİSARSPOR: Fatih Öztürk, Lopes, Mustafa Yumlu, Dany (Larsson 87), Kadir, Barbosa, Soner (Soner 78), Onur (Olcan 74), Sissoko, Muğdat, Seleznyov
GALATASARAY: Muslera, Linnes, Serdar (Maicon 78), Denayer, Nagatomo, Selçuk (Yasin 70), Donk, Fernando, Rodrigues, Feghouli (Sinan 70) , Gomis
GOLLER: Serdar Aziz (50 Kendi Kalesine) / Rodrigues (15-18)
SARI KARTLAR: Mustafa Yumlu, Muğdat, Lopes / Feghouli, Donk
KIRMIZI KART: Lukac (90-yedek oyuncu)

Google+ WhatsApp