THY uçağında hırsızlık yapan iki yolcuyu kabin ekibi yakaladı

Türk Hava Yollarının Şanghay-İstanbul seferini yapan uçağında hırsızlık yapan Çin uyruklu iki yolcu, kabin ekibi tarafından suçüstü yakalandı.

Türk Hava Yollarının Şanghay - İstanbul seferini yapan TK 27 sefer sayılı Boeing 777 uçağı kalktıktan bir süre sonra Çin uyruklu Zou Wuyın, Deng Fanzi uçakta yolcuların bagajlarını karıştırmaya başladı. İki hırsız, koltukların üstünde bulunan bagaj bölümündeki çantaları karıştırınca, yolcular ve kabin memurları durumdan şüphelendi. Durumu takip etmeye başlayan kabin görevlileri, iki hırsızın çantalardan aldıkları paraları, uçakta dağıtılan yastıkların için soktuğunu gördü. Yolcuların şikayeti üzerine kabin memurları hırsızlık yaptığı iddia edilen Zou Wuyın ve Deng Fanzi’yi uçağın arka arka koltuklarına oturtarak durumu pilota bildirdi. Atatürk Hava Limanı Montrol Kulesi ile telsiz bağlantısı kuran kaptan pilot, uçağa polis istedi.

Uçağın 05.10’da Atatürk Havalimanı'na inmesinin ardından içeri giren polisler, hırsızlık yaptığı iddia edilen Çin uyruklu Zou Wuyın ve Deng Fanzi'yi ve şikayetçi yolcuları Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.
Burada ifadeleri alınan iki mağdur yolcu, Zou Wuyın, Deng Fanzi’yi çantalarını karıştırırken gördüğünü ve çantalarından yaklaşık 400 dolar para alındığını söyledi. Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan iki şüpheli, savcılığa sevk edilecek.

Google+ WhatsApp