Terim: Ne, oluyor bize?'

Türkiye Futbol direktörü Fatih Terim maç öncesinde saygı duruşu ve Yunanistan milli marşı sırasında gelen ıslık sesleriyle ilgili olarak 'Bize ülkemize olmasını istemediğimiz bir şeyi ne olursunuz başkasına yapmayalım. Bu ıslık nereden çıktı? Lütfen ne, oluyor bize?' dedi.

2016 Avrupa Şampiyonası öncesinde Yunanistan ile yapılan hazırlık maçı ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Dünyadaki milli takım teknik direktörleri bilirler ki çok fazla süreleri yoktur. Hele bizim gibi ülkelerde süre bile vermezler. Önlerindeki şampiyonaya katılamazsanız değişirsiniz. Dünyadaki milli takım teknik direktörleri de genel olarak tecrübeli olanlardan seçilirler. Kim başarılı olmuşsa Avrupa'da hemen örnek verirdik Belçika gibi. U20, U19, U18 takımları da başarılı derdik. Şimdi baktığımız zaman A Milli Takım, direkt Fransa'ya gitti. U21 takımımız grubundan ikinci olarak çıkabilir. U19 ve U17 takımlarımız elit tura kaldı. Biz de blok halinde çok başarılıyız" dedi.

"TELAŞI PANİĞİ BİR KENARA BIRAKIP ÇABUK OYNAYIP ÇABUK DÜŞÜNME GEREKTİĞİNDE DE SABIRLI OYNAMAYI ÖĞRENDİLER"

Yunanistan'ın Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde oynayan oyunculardan kurulu tehlikeli bir takım olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, "Kazanabilir miydik evet. Kaybeder miydik öyle görünmüyor, pozisyon vermedik. Yenmek isterdik. 16 Kasım 2014 Kazakistan maçını hatırlayalım orada başlayan bir başkaldırı bir futbol isyanı. Bugün 17 Kasım dolu dolu bir sene olmuş. Bu bir sene içerisinde 7 puan, 4 özel maç olmak kaydıyla yenilmeden buraya gelmiş bu takım. Müthiş bir başarı, müthiş bir öykü bu. Bundan sonra inşallah hiç yenilmeyiz. Kırılgan bir takım gol yiyebilir de ona da reaksiyon gösterecektir. Üzerine katkılar sağlayan bir takım. Şöyle ki telaşı paniği bir kenara bırakıp çabuk oynayıp çabuk düşünme gerektiğinde de sabırlı oynamayı öğrendiler" diye konuştu.

"BİZE ÜLKEMİZE OLMASINI İSTEMEDİĞİMİZ BİR ŞEYİ NE OLURSUNUZ BAŞKASINA YAPMAYALIM" 

Basın mensuplarının maç öncesinde Yunanistan marşını ve saygı duruşuna karşı tribünlerden yükselen ıslık ve protestolara tepki göstermesi ile ilgili soruya ise Terim, "Yunanistan marşı okunuyor. Bize ülkemize olmasını istemediğimiz bir şeyi ne olursunuz başkasına yapmayalım. Bu ıslık nereden çıktı? Sonra izah edemiyoruz. Çok hoş olmuyor Allah’tan elimizi kaldırdık susturduk. Bu bir milli marş, bizim marşımıza böyle bir şey yapılmasını ister miyiz? Lütfen ne, oluyor bize? Bugün Dünya Komşular Günü, biz de komşumuz Yunanistan'la oynadık espirisi de güzel. Bize yakışmıyor. Bize yapılsa üzülürüz. Ölmüş insanlara saygı duruşu yapıyoruz. Bir dakika sabredemiyor muyuz? İnanın bana dışarı gittiğimizde bunu izah edemiyoruz. İki ıslık için niye ülkemize kötü baksınlar? Bugün iki karşılaşma terör için iptal edilmiş. Bunlar çocuk oyuncağı değil. Terör tehdidi çok üzücü ve düşündürücüdür. Böyle bir ortamda olaylara seyirci kalmamalıyız ama bu şekilde değil. Sporun teröre kurban edilmesini hep beraber önlemeliyiz" şeklinde cevap verdi.

"SENEYİ GALİBİYETLE KAPATMAK İSTERDİK AMA OLMADI"

Ay-yıldızlı oyunculara ülke olarak sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Terim, "Seneyi galibiyetle kapatmak isterdik ama olmadı. Ülkemizin oyuncularımıza sahip çıkması lazım. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandık. Bugün herkesin gurur duyacağı bir milli takımımız var. Burada emek var, özveri var, gerektiği zaman sakat sakat büyük fedakarlıkla oynamak var. Ben bütün oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu.

"AHMET ÇALIK DEFANSTA KUSURSUZ OYNADI"

Yunanistan karşısında görev verdiği genç isimlerin performansını beğendiğini belirten tecrübeli teknik adam, "Ahmet Çalık defansta kusursuz oynadı. Mehmet Topal’la beraber iyi bir iş yaptılar. İnşallah daha iyi olacak. Birçok genç isime sahibiz. Okay Yokuşlu, Emre Çolak ve Emre Taşdemir gibi isimlere sahibiz. Yunus Mallı’yı direkt santraforda görevlendirdik. Bizden biri gibi devam ediyor. Gelişimini daha da sürdüreceğine inanıyorum" dedi. 

Google+ WhatsApp