Telefon Dolandırıcısı Kaçarken Yakalandı

Telefon Dolandırıcısı Kaçarken Yakalandı

Telefon Dolandırıcısı Kaçarken Yakalandı

Kayseri’de, kendisini baş komiser olarak tanıtan ve ‘Kızın elimizde, terör örgütü kızının adına kredi kartı çıkartmış” diyerek bir kadından 13 bin TL değerinde altın ve döviz alan dolandırıcı yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 53 yaşındaki S.Ö.’yü telefonla arayarak kendisini baş komiser olarak tanıtan 31 yaşındaki Ö.A.’nın, “Kızın elimizde. Terör örgütü kızının adına kredi kartı çıkarmış. İfadesini alıyoruz” diyerek korkuttuğu öğrenildi. Dolandırıcı Ö.A.’nın talimatlarını uyan S.Ö., 13 bin TL değerindeki altın ve dövizleri bir çantaya koyduktan sonra taksiyle Sahabiye Mahallesi’ne geldi. Dolandırıcının talimatına uyarak para ve altınların bulunduğu çantayı çöp bidonunun yanına bırakan S.Ö., mahalleden uzaklaştıktan sonra hemen 155’i aradı.
Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, telefonda kendisini baş komiser olarak tanıtan Ö.A., şehirden ayrılmaya çalışırken altın ve paralarla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.
Yetkililer, gözaltına alınan zanlı Ö.A. hakkında soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Google+ WhatsApp