Tekkeköy´de Sosyal Belediyecilik Anlayışı

Tekkeköy Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçenin çeşitli mahallelerindeki evi barkı olmayan vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Evi barkı olmayan, maddi imkansızlıklar nedeniyl

Tekkeköy Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçenin çeşitli mahallelerindeki evi barkı olmayan vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor.
Evi barkı olmayan, maddi imkansızlıklar nedeniyle derme çatma barakalarda barınmak zorunda kalan vatandaşlara belediye kol kanat gerdi. İlçenin çeşitli mahallesindeki derme çatma barakalarda tahta ve sacla kaplı yağmurda damı akan, kapısı penceresi olmayan evler belediye tarafından onarılarak yaşanacak hale getiriliyor. Onarılması mümkün olmayan evlerin yerlerine sosyal belediyecilik anlayışı ile yeni evler yapılıyor. Betonarme evlerin dışında birçok vatandaşa konteynır ev de verildi.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar yaptığı açıklamada, "Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza farklı alanlarda yardımlar yapıyoruz. Hastası olanlara hastaneye gitmeleri için araç tahsis ediyor, hastane masraflarını karşılayamayan vatandaşlarımızın hastane masraflarını karşılıyoruz. İlaç alamayan vatandaşlarımıza ilaçlarını alıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin düzenli olarak gıda, erzak, kıyafet ve yakacak gibi temel ihtiyaçlarını gideriyoruz. Okulların boya, tamirat gibi işlerinin yanında öğrencilerin kitap, defter, kalem, çanta gibi kırtasiye ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Bunların dışında özellikle evi barkı olmayan, derme çatma barakalarda yaşamak zorunda kalan ailelere ya ev yapıyoruz yada konteynır ev kuruyoruz. Çatısı akan, kapısı penceresi olmayan evlerinde tamirini ve onarımını yapıyoruz. Yaklaşan kış öncesi vatandaşlarımızı sıcak bir ev ortamında aileleriyle sağlıklı ve güvenli şekilde barınmalarını sağlıyoruz. Kısacası sosyal belediyecilik anlayışını tam manasıyla gerçekleştiriyoruz ve de gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.
(SAM-SLH-Y)

17.10.2014 12:05:50 TSI

Google+ WhatsApp