Tekden Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden:

Tekden Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden:

Tekden Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden:

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından kalem sohbetleri kapsamında yapılan programda Tekden Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Kayseri eski Milletvekili Kemal Tekden anlatıldı. Tekden konuşmacıların kendisini anlattıktan sonra çıktığı kürsüde, "Eğer güzel bir tarafım varsa bu güzel insanlarla bir arada olduğumdandır. En azından bunu beceriyorum. Güzel insanlarla iş yapıyorum" dedi.
Yoğunburç Kültürevinde düzenlenen programa Tekden Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Kayseri eski Milletvekili Kemal Tekden, konuşmacı olarak AK Parti Kayseri eski Milletvekili Havva Talay Çalış, Tekden Eğitim Kurumları Genel Müdürü İbrahim Orhan, Edebiyat Öğretmeni Mustafa Güneş, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Vedat Sağlam ve Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi üyeleri katıldı. Programda açılış konuşması yapan Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Başkanı Vedat Sağlam, “Önceden kültür insanları özellikle toprakla buluşunca anılırlar. Biz istedik ki teşekkür etmek babında böyle programlar yapalım istedik. Bu açıdan çeşitli programlar yaptık. Kemal Tekden denirken eğitim ve kültürle yaptığı işler akla gelir. Bizde o açıdan kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
AK Parti Kayseri eski Milletvekili Havva Talay Çalış ise, “2015 7 Haziran seçimleri sırasında Kemal ağabey ile tanıştık. Kemal ağabey etrafıyla ilgili birisi. Kemal bey büyük hedefleri olan, gençliği önemseyen birisiydi. Seçim çalışmaları sırasında kendisini yakından tanıma fırsatı buldum. Çevresiyle ilgili birisiydi. Ailesine de düşkün bir insandı. Kendisini tanımak beni çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.
Çalış ayrıca, 7 Haziran seçimleri dönemi boyunca Kemal Tekden ile yaşadıkları anılarını paylaştı.
Tekden Eğitim Kurumları Genel Müdürü İbrahim Orhan da, “Kemal ağabeyi ben 2006 okul döneminden önce baka bir okulda görev yaparken bir televizyon programını izledim. İzledikten sonra çıktım ‘Kemal Tekden ile tanışmak istiyorum’ dedim. ‘Müsaitse sizi görüştürelim’ dediler. O zaman Kemal ağabey ile tanışmış oldum. Büyük heyecan duymuştum. Kemal Tekden hekimlik, yazarlık, girişimcilik, eğitimcilik ve sayamayacağım birçok yönleriyle farklı bir kişilik. Kemal Tekden’den bizlerçok şeyler öğrendik. Biz eğitimci olarak öğretmenlik yaptık ama her bir çocuğun değerli olduğuna inanmak aslında bizim için farklı bir ufuktu. Bunu bir disiplin haline getirmek apayrı bir heyecan oluşturdu. Herbir öğrencimiz için yapabileceğim iz ayrı çalışmalar olduğuna inandık. Bu açıdan Kemal beyin çok büyük katkıları oldu” şeklinde konuştu.
Edebiyat Öğretmeni Mustafa Güneş ise, Kemal Tekden çıkartmış olduğu ‘İnsanın Sırrı’ isimli kitabını anlattı. Güneş, “Bu kitap o kadar dolu ki bunu 15 dakika içerinde ifade etmek çok zor. Bence Kemal beyin hayatıma attığı en büyük adımlarından birisi ‘İnsanın Sırrı’ isimli kitabı olduğunu söylemek istiyorum. Kendilerine bu açıdan teşekkür ediyorum” dedi.
Tekden Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Kayseri eski Milletvekili Kemal Tekden de, “Tabi Yazarlar Birliğine teşekkür ediyorum. Çokta utandığımı da ifade etmek istiyorum. Benim açımdan en zor konuşmam kendim hakkındadır. Şuanda da çok zorlandığımı ifade etmek istiyorum. Bunlar sadece benim başarılarım değil. Eğer güzel bir tarafım varsa bu güzel insanlarla bir arada olduğumdandır. En azından bunu beceriyorum. Güzel insanlarla iş yapıyorum” ifadelerini kullandı.
Tekden ayrıca, “Ana dilimle ilgili bir yazım vardı. Ben düşündüm ana dilimle ilgili ne yazabilirim? Sonunda annemi yazdım. Allah onlardan razı olsun. Anne ve babamızı bizlere veren cenabı Allah tabi ki. Onların sayesinde buralardayız. Onun ötesinde bir insanın hayatındaki en büyük mucize onun mükemmel bir öğretmenle karşılaşmasıdır. Anne ve babam benim çok iyi öğretmenlerimdi. Annem İslamı, babam ise dürüstlüğü, mertliği öğretti. Arkasından öyle güzel insanlar tanıdım ki hem dostlarım hem de hocalarım. İnanın paranın, makamın, mevkinin değeri nedir biliyor musunuz? Sadece ideallerinize hizmet noktasındadır. Ne kadar çok hizmet edebiliyorsanız o makam, o para, o zenginlik o kadar önemlidir. Onun dışı bomboştur. Lisede parasızken yediğim yemeği bugün paralıyken yiyemiyorum. O para hiçbir işe yaramıyor. Yeter ki siz ömür boyu dik duruşunuzu devam ettirin. Allah’ın yolundan ayrılmayın. Bunun ötesi boş” diye konuştu.

Google+ WhatsApp