Teiaş Hisse Sahiplerini Pazarlık İçin Kahvehaneye Çağırdı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından Hatay´da yapılması planlanan 380kV Erzin DGKÇS-İsdemir Trafo Merkezi (TM) Enerji İletim Hattı´nda taşınmazları yer alan hisse sahipleri,

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından Hatay´da yapılması planlanan 380kV Erzin DGKÇS-İsdemir Trafo Merkezi (TM) Enerji İletim Hattı´nda taşınmazları yer alan hisse sahipleri, pazarlık için bir kıraathaneye çağrılmalarına ve geç gelen görevliye tepki gösterdi.
Hatay´ın, Erzin, Dörtyol ve İskenderun ilçeleri sınırları içerisinde TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan "380kV Erzin DGKÇS İsdemir Trafo Merkezi Enerji İletim Hattı" projesinde arazileri kamulaştırılmak istenen hisse sahiplerine TEİAŞ Genel Müdürlüğü 18. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü´nce pazarlığa çağrı bildirimi gönderildi.
Erzin ilçesindeki hisse sahipleri de İstiklal Mahallesi´ndeki Buzdolabı Kıraathanesi´ne çağrıldı. TEİAŞ Uzlaşma Komisyonu ile taşınmazların bedelini pazarlık ile belirlemek için bildirilen adrese gelen yaklaşık 500 kişi, kıraathanenin önünde görevlinin gelmesini bekledi.
Kıraathane sahibinin de toplantıyla ilgili bilgisinin olmadığını belirtmesi üzerine tansiyon iyice yükseldi.
Hisse sahiplerinden Neriman Kömür, "Anılan saatte hissedarlar olarak geldik. Ne kıraathane sahibinin haberi var, ne de muhatap olacak yetkili. Yarım saat sonra toplantının yapılacağı kıraathaneye gelen yetkililer ellerinde sigarayla özür dahi dilemeden içeriye girdiler. Yaşlısıyla, genciyle, erkeğiyle, kadınıyla kıraathanede müşterilerin arasında toplantı yapılması son derece yanlıştır. Aramızda 90 yaşında hissedar da var. Aynı zamanda uzak illerden gelen insanlar da var. Böyle lakaytlık olmaz" dedi.
Hisse sahiplerinin tepkisi üzerine pazarlık görüşmeleri Erzin Belediye Düğün Salonu´na alındı. Vatandaşlar daha sonra topluca düğün salonuna gitti.
(MEU-ÖK-Y)

16.10.2014 15:55:26 TSI

Google+ WhatsApp