Taşkent´te Sümeyye´den Gümüş Madalya

Judoda olimpiyata gidecek sporcuları belirleyen dünya sıralamasına kritik puanlar veren Grand Prix serisinin Özbekistan durağında Sümeyye Akkuş gümüş madalya kazandı. Judoda yıllık takvimin en önem

Judoda olimpiyata gidecek sporcuları belirleyen dünya sıralamasına kritik puanlar veren Grand Prix serisinin Özbekistan durağında Sümeyye Akkuş gümüş madalya kazandı.
Judoda yıllık takvimin en önemli buluşmalarından sayılan Grand Prix serisinin Özbekistan ayağına Türkiye gümüş madalya ile başladı. Özbekistan´ın başkenti Taşkent´te düzenlenen Grand Prix´nin ilk gününde milli sporcu Sümeyye Akkuş gümüş madalya kazandı. Aynı sıklette Ebru Şahin de beşincilik aldı. 42 ülkeden 282 judocunun yarıştığı organizasyonda 48 kiloda tatamiye çıkan Sümeyye, sırasıyla Brezilyalı, İsrailli ve Moğol rakiplerini geçerek finalist oldu. Yarı finalde dünya dokuz numarası Moğol rakibini eleyen Sümeyye, altın madalya mücadelesinde Londra Olimpiyatı üçüncüsü Belçikalı Charline van Snick ile karşılaştı.

ALTIN PUANDA YENİLDİ
Sümeyye, formda rakibi van Snick karşısında maçın başında ceza ile geri düştü ancak mücadeleyi bırakmadı ve rakibine de ceza aldırıp, maçı ´Golden Score´a taşıdı. Altın puanda, 52. saniye geride kalırken, rakibinin yaptığı tekniği önleyemeyen Sümeyye, yuko puanıyla düştü ve maçı kaybetti. Zorlu rakiplerin arasından sıyrılıp, Taşkent´te ikincilik kürsüsüne çıkan milli judocumuz, dünya sıralaması adına kritik puanlar kazandı. 180 puan alan Sümeyye, 21. sırada gittiği Taşkent´ten dünya 15 numarası olarak ayrılacak.

EBRU FİNAL BİLETİNİ KAÇIRDI
Geçen hafta Astana´da düzenlenen Grand Prix´de bronz madalya kazanan Ebru Şahin, iyi performansını Taşkent´e de taşıdı. Sırasıyla Brezilyalı ve İtalyan rakiplerini eleyen Ebru, yarı finalde Belçikalı Charline van Snick´i geçemedi. Ardından bronz madalya maçında Rus Irina Dolgova ile karşılaşan Ebru, rakibine ippon ile kaybetti ve beşinci sırada kaldı. Bu beşincilikle 60 puanı hanesine yazdıran Ebru, yeni güncellenecek sıralamada 26. basamaktan daha da yukarı tırmanacak ve ilk 20 içine girecek.
Taşkent Grand Prix´de müsabakalar cumartesi günü sona erecek. Yarın erkekler 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu ve Bayram Ceylan mindere çıkacak. Cumartesi günü ise erkeklerde 90 kiloda Batuhan Efemgil, 100 kiloda Ali Erdoğan, 100 kiloda Burak Serbest ve Feyyaz Yazıcı ile kadınlarda 78 kiloda Gülşah Kocatürk yarışacak. Judo Milli Takımı, Taşkent Grand Prix´nin ardından 30 Ekim´de başlayacak Abu Dabi Grand Slam için hazırlıklara start verecek.
(TK-TK-S)

16.10.2014 20:21:53 TSI

Google+ WhatsApp