Tarımsal Yatırımcıya Yüzde Elli Hibe Desteği Ankara

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2006 yılında uygulamaya konulan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre tar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2006 yılında uygulamaya konulan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre tarımsal sanayiye yatırım yapacak girişimcilere yüzde 50 hibe desteği verilecek.
Bu yıl destekleme kapsam ve miktarlarının illere göre değişkenlik gösterdiğini belirten Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, bununda üretim planlaması ve yetişen ürünlerin bölgede işlenerek, pazarlanması açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.
Ankara´da bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kullanan yeni sera ve alternatif enerji üretim tesislerine destek verileceğini ifade eden İl Müdürü Temel, bu konularda kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik, kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik ile yeni tesis yapılmasına yönelik yüzde 50 hibe desteği verileceğini, bu desteğin de beş yüz bin TL´ye kadar çıkabileceğini söyledi. 2006 yılından bu yana uygulanan bu projede şimdiye kadar 84 girişimciye destek verildiğini kaydeden Temel, verilen destek miktarının ise 18 milyon TL olduğunu belirtti.
Ankara´nın önemli bir tarımsal üretimi olduğunun altını çizen Temel, üretilen ürünlerin istenilen formda tüketiciye sunulması için tarımsal sanayiye yatırım yapılması gerektiğini ve yatırım için bu desteğin çok önemli olduğunu kaydederek, "Çiftçilerimizin alın terinin korunması ve ürünlerin değerlerinin korunması için tarımsal sanayiyi çok önemsiyoruz. Tarımsal sanayinin gelişmesi için Bakanlığımız bu projeyi ortaya koydu. Yapılan yatırımların yarısı Bakanlığımızca karşılanıyor. Bu önemli bir oran. Yatırım yapmak, kapasitesini artırmak veya yarım kalmış tesisini tamamlamak isteyen Ankaralı girişimcileri bu destekten faydalanmaya çağırıyoruz" dedi.
Başvuruların www.tarim.gov.tr adresinden internet üzerinden yapılacağını ifade eden İl Müdürü TEMEL, 24 Aralık´ın başvurular için son tarih olduğunu sözlerine ekledi.
(BC-ÖK-E)

27.10.2014 14:43:03 TSI

Google+ WhatsApp