Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu Büyükşehir Belediyesi'nin Konuşu Olarak Kayseri'ye Geldi

Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu Büyükşehir Belediyesi'nin Konuşu Olarak Kayseri'ye Geldi

Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu Büyükşehir Belediyesi'nin Konuşu Olarak Kayseri'ye Geldi

Büyükşehir Belediyesi her ay ünlü yazarları Kayseri’ye getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kayseri’ye gelen Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, üç ayrı programda sohbetlere katıldı ve önemli açıklamalar yaptı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde Kayseri’ye gelen Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, ilk olarak Hunat Kültür Sanat Merkezi’nde söyleşi programına katıldı. Tarih biliminin geçmişi hatırlatmak, doğru olaylardan ilham almak ve yanlış olaylardan da ibret alarak tekrarını yapmamak için var olduğunu belirten Bahadıroğlu, kendisinin de tarihi doğru anlatmaya çalıştığını belirtti. Toplantıda Osmanlı ve Türkiye’nin bölgemiz için önemini de vurgulayan Yavuz Bahadıroğlu, "İngiltere’nin 150 senelik projesi içinde Osmanlı Devleti’ni yok etmek birinci sıradadır. Osmanlı Devleti ve onun mirasçısı Türkiye İslam aleminin yıldızıdır. Burada Türkiye’yi hesaba katmayan her hesap yokluğa mahkumdur" dedi. Yetiştirdiğimiz insanları doğru anlatamadığımıza da değinen Bahadıroğlu, "Sadece Mimar Sinan’ın eserlerini dünyaya anlatsak hayranlıkla bizim medeniyete katkılarımızı izlerler" diye konuştu.
Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu daha sonra kitaplarını imzaladı. İmza gününe özellikle gençler büyük ilgi gösterdi. Yavuz Bahadıroğlu Genç KAYMEK’in TOKİ Tesisleri ile Gevher Nesibe Kız Öğrenci Yurdu’nda da iki ayrı söyleşi programına katıldı.
Kayseri ile ilgili görüşlerini de dile getiren Bahadıroğlu, "Kayseri bir Selçuklu kenti. Bir sürü tarihi eser var. Tarihi kentlerin içinden geçerken insan tarihin içinden geçer gibi oluyor. O bakımdan Kayseri’ye gelmek keyifli bir ziyarettir. Bizim toplum olarak ürünleri değil insanları öne çıkarmamız gerekir. Maddi kalkınmaya insani ve vicdani kalkınmayı destek yapamazsanız sürdürülebilir olmaktan çıkar. Para biter geriye cehalet kalır. O bakımdan kültür programlarını önemsiyorum. Özellikle belediyelerin bu konudaki çabalarını tebrik etmek lazım. Artık insana değer vermeye başladık. İnşallah bu bizi manevi kalkınmaya da götürecektir. Bu anlamda Kayseri başı çeken belediyeler arasında. Kayseri bir kültür şehridir ve bize Mimar Sinan’ı armağan etmiştir. Kayseri’ye kültür şehri olmak da yakışır" dedi.

Google+ WhatsApp