Taner Yıldız Şairler İle Bir Araya Geldi

Taner Yıldız Şairler İle Bir Araya Geldi

Taner Yıldız Şairler İle Bir Araya Geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen programda, Kayseri’nin yöresel yazar ve şairleri ile bir araya geldi.
Öğretmen Evi’nde düzenlenen programda yazar ve şairlerin sorunlarını dinleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, "Üretmeye, yazmaya ve kendimizi geliştirmeye devam edelim. Bir Norveçli, Türkiye’de yaşayan bir insanın okuduğunun 300 katını, Fransalı ise 75 katını okuyor. Portekiz ve İspanya kültürde kaybettiği için, İngiltere silahlı güçlerini kaybettiği için dünya lideri olamadılar. Sanat ve kültür bir bütündür. Buna hep beraber bulunduğumuz yerlerde katkı koyacağız" dedi.
Yıldız, "Doğru şeyler söyleyip, doğru yerlerde bulunmak zorundayız. İnsanlar doğru işler yaptıkları zaman güçlenirler. Bu sadece siyasetçiler için değil, herkes için geçerlidir. Bizler arz edersek talep olur. Okuma dünyası böyle bir dünyadır. Okuyan insanlar anlatabilirler. Azerbaycan’da 100 bin adet kitap basılıyor ve Azerbaycan nüfusu bizim nüfusumuzdan azdır" ifadelerine kullandı.
Vatandaşların 1 Kasım seçimlerinde muhakkak sandığa gitmeleri gerektiğini söyleyen Yıldız, "Vatandaşın oylarına kıymet veren 1 Kasım seçimleri yaklaştı. Sandığa gidilsin diyoruz, hangi partiye oy verilirse verilsin sandığa gidilsin diyoruz. Kimse bizim kaşımıza gözümüze oy vermez. Vermemesi de lazım. Vatandaş icraata oy verir" şeklinde konuştu.
Her zaman yazar ve şairlerin yanlarında olduklarını dile getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, "Kayseri’de çok fazla değer üreten insanımız var. Hangi zemin istiyorsanız, o zemini biz size hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp