Taner Yıldız: 'Devlet buradan 20 yılda 1,5 milyar TL kazanacak

Aksa Enerji tarafından Bolu'ya yapılan termik santralinin açılışı yapılırken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Devlet buradan 20 yılda 1,5 milyar lira kazanacak. Dev tesis sayesinde artık yurtdışına daha az para ödeyeceğiz' dedi.

Aksa Enerji'nin Göynük Termik Santrali'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bolu Valisi Aydın Baruş, Aksa Enerji Genel Müdürü Cüneyt Uygun ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

Törede konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye büyümeye devam edecek. Kim ne derse desin, hangi manileri önümüze koymaya çalışırsa çalışsın, biz yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Biz bu yola başımızı koyduk. Bugün Göynük'te kendi canını bu ülkeye feda eden şehidimizin ailesini ziyaret ettik. Kim olursak olalım, bizler de bu ülke için şehit olmaya hazırız. PKK terörüne biz hiç bir şekilde pabuç bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Yıldız, "Türkiye'deki arz ve talep dengesi enerji sektöründe de ilerledi. Enerji üretimi tüketimden daha fazla. Böyle yapmalıyız ki Türkiye daha çok ilerleyebiliyor olsun. Bugün burada birçok rakam verildi. Aksa Enerji finansmanını getirdi. Yatırımını buraya yaptı. Biz kömür için özel sektörle ortak olduk. 20 yılda buradan 1,5 milyar lira civarında pay alacağız. Bu dev tesisle her yıl yurt dışına 100 milyon dolar civarında daha az para vereceğiz. Devlet bir kuruş para koymadı" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, “Türkiye hem kalkınacak, hem de tüm tabiatı perişan eden ülkelere örnek teşkil edecek. Biz kalkındıracağız, her bakanımız da çevremizi koruyacak. Modern dünya bütün dünyayı kirlettikten sonra, gözünü doyuramayan servetin sahiplerinin akılları başlarına sonradan geldi. Bu tesisleri artık bu toprakların çocuğu mühendisler yapıyor. Artık kendi işçimizle ve kaynaklarımızda kalkınan bir ülkeyiz” dedi.
Aksa Enerji Genel Müdürü Cüneyt Uygun de, “Bu dev santral Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 1'ini karşılayacak. Aksa'nın yakıt karmasına ilk kez linyiti eklediği santralde yılda 1 milyon 800 bin ton yerli kömür kullanılacak. Türkiye'de bir ilk olarak rödovans yöntemiyle yerli linyitten üreteceğimiz elektrik, enerjide dışa bağımlılığımızı azaltarak ekonomiye önemli ölçüde katkı sağlayacak. Buraya 390 milyon dolar yatırım yaptık. Bu santralle doğrudan ve dolaylı başta bölge halkı olmak üzere bin kişiye de iş imkanı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Taner Yıldız: 'Devlet buradan 20 yılda 1,5 milyar TL kazanacak' aksa enerji,bolu,taner yıldız

Google+ WhatsApp