TALAS’TAN BİR İLK DAHA; ‘PATİ YOLU’

TALAS’TAN BİR İLK DAHA; ‘PATİ YOLU’

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne en anlamlı katkı Talas Belediyesi’nden geldi. Yapımı tamamlanan Pati Yolu, düzenlenen programla hizmete açıldı. Programa katılan Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Köpek Unsuru da yaptığı gösterilerle büyük beğeni topladı.

Yamaç Paraşütü İniş Alanı arkasından başlayıp Deliçay boyunca devam eden 1680 metre uzunluğundaki Pati Yolu ile Kayseri’de ilk kez köpek gezdirme alanı oluşturulmuş oldu.

Geçen yıl bu zamanlarda Pati Köyü hizmete sunduklarını ifade eden Başka Yalçın, bu yıl da yine bir ilke imza atarak Pati Yolu’nu açtıklarını söyledi.

Pati Yolu’nun açılışını 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne denk getirdiklerini belirten Başkan Yalçın, ilk önce Pati Köy hakkında bilgiler vererek, “Geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız Pati Köy’e şu ana kadar bin 500 civarında sahipsiz köpek geldi. Bunun 377’si ilk bakımları yapılarak Molu Köyü yakınlarındaki Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderildi. Ağır tedavi gerektiren 186 pati ise Büyükşehir Belediyesi ve ERÜ Veterinerlik Fakültesi arasındaki protokol gereği Veterinerlik Fakültesi’nde tedaviye alındı. 387 köpek doğaya geri bırakılırken 253’ü de sahiplendirildi. Şu anda da Pati Köy’de toplam 250 kadar patimiz bulunuyor. Bunlara da en güzel şekilde bakıyoruz.” dedi.

“SEVİMLİ DOSTLARIN DA GEZMEYE İHTİYACI VAR”

Köpeklerin de insanlar gibi gezmeye ve doğal hayatta yaşamaya ihtiyaçlarının olduğunu kaydeden Başkan Yalçın, beton yığınları arasında nefes alacak alanlar oluşturmaya gayret ettiklerine dikkat çekerek, “Bugün burada Pati Yolu’nu hizmete açıyoruz. Toplam bin 680 metre uzunluğundaki bu yolda hemşehrilerimiz sevimli dostlarını gönül rahatlığıyla gezdirebilecekler. İlçemize hayırlı olsun.” değerlendirmesini yaptı.

Başkan Yalçın, yaptıkları gösteri için de Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Köpek Unsuru görevlilerine teşekkür etti.

“MEMNUN VE MİNNATTARIZ”

Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KAYHAKDER) Başkanı Nilgün Uzel de Mustafa Yalçın Başkan’ın yine çok önemli bir çalışmaya imza attığını ifade ederek, “Geçen yıl Pati Köyü açmıştık. Orası gerçekten örnek bir tesis. Bu yıl da Pati Yolu ile yine bir ilki gerçekleştirdi. Biz hayvanseverleri sürekli mutlu eden işler gerçekleştiriyor. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

JANDARMA KÖPEKLERİNİN GÖSTERİSİ, İLGİYLE İZLENDİ

Programda Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Köpek Unsuru da yaptığı gösterilerle büyük beğeni topladı. Pati Yolu’nda bulunan yaklaşık bin metrekarelik köpek oyun alanında gösteriler yapan Kaşgır ve  Girgin’in yanı sıra Night ve Rota’nın akrobatik hareketleri ilgiyle izlendi.

İŞTE PATİ YOLU

Toplam bin 680 metre uzunluğa sahip Pati Yolu’nda vatandaşlar günün her saatinde köpeklerini gezdirebilecekler. 5 bin metrekare çim alan ve değişik cinslerde 600 adet ağacın bulunduğu Pati Yolu’nda bin metrekarelik de köpek oyun alanı bulunuyor.

Köpeklerin ihtiyaçlarını karşılayacak donatıların da bulunduğu yolda ayrıca aydınlatma elemanları ve dinlenme alanları da yer alıyor.

Google+ WhatsApp