Talas’ta Karla Mücadele Çalışması

Kayseri'de etkili olan kar yağışıyla beraber Talas Belediyesi karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yerleşim merkezinde bulunan yolları ulaşıma açık tutabilmek için seferber olan ekipler cadde, sokak ve kaldırımların temizlenmesine 3 vardiya şeklinde 24 saat devam edecek.

Belediye olarak karla mücadele çalışmaları için 3 vardiya halinde 24 saat görev başında olduklarını söyleyen Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Kar yağmaya başladığından beri karla mücadele ekiplerimiz tüm bölgemizdeki ana yollar, ana arteller ve ara yolları trafiğe açmak üzere çalışıyorlar. Belediye ekiplerimiz, dozer, greyder ve kamyonlarla karla mücadele ederek, yolları açık tutmaya çalışıyor. Yoğunluktan kaynaklı aksamalar da yaşanabilir. Ancak elimizden geldiğince herkese ve her mahalleye yetişmeye çalışıyor vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını da bekliyoruz. Çalışmalarımız 3 vardiya halinde 24 saat devam etmektedir. Vatandaşlarımız kar ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında 437 0054-55 nolu numaradan belediyemiz Beyaz Masa birimine müracaat edebilirler."  dedi.

Kapanan yolları açmak için karla mücadele ekipleri merkez ve kırsalda 11 küçük kepçe, 3 büyük kepçe, 8 kamyon, 3 greyder ve 72 personelle karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Başkan Mustafa Palancıoğlu hava şartları dolayısıyla oluşacak buz ve don olaylarına karşı vatandaşları uyarmayı da ihmal etmedi. 

Google+ WhatsApp