Talas'ta Toplu Sözleşme Sevinci

Talas'ta Toplu Sözleşme Sevinci

Talas Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Buna göre işçiler ilk yıl net yüzde 13, ikinci yıl yüzde 8 ve üçüncü yıl yüzde 6 oranında zam alacak.
Yaman Dede Kültür ve Sanat Evinde gerçekleşen törene Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve işçiler katıldı.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas’ın hızla büyüyen ve gelişen yapısına dikkat çekerek, "Şuan 140 bin nüfusa ulaşan ve her yıl hızla büyüyen bir ilçeyiz. Bununla beraber gelişen ilçemize hizmet vermeye mesai arkadaşlarımızla çalışıyoruz" dedi.
Başkan Palancıoğlu, "Nüfus artışı daha çok hizmet demek. Sağ olsunlar çalışma arkadaşlarımız emeklerini gece gündüz esirgemiyor. Çalışanlarımızla el ele verip Talas’a daha çok hizmet vermek için mücadele ediyoruz. Yaptığımız toplu sözleşmelerle arkadaşlarımızı elimizden geldiğince arzu ettiğimiz rakamları veremesek te desteklemeye çalışıyoruz. Talas, Kayseri’nin göz bebeği bir ilçe. İki üniversitesi olan birçok il yok. Nüfus artış hızına baktığımızda hakikaten çok büyük hizmetler bekleniyor. Bu nedenle de arkadaşlarımızın daha çok hizmet vermesini arzu ediyoruz. Hayırlı olsun, emeğiniz için teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin." diye konuştu.
Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik ise, toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Toplu sözleşmemiz 3 yıllık olarak imza altına alındı. Birinci yıl brüt yüzde 18 oranında ücret zammı yapılacak. İkinci yıl brüt yüzde 13 ve üçüncü yıl brüt yüzde 12 oranında ücret zammı olacaktır. Toplu sözleşmemizin hayırlı vesile olmasını diliyorum. Talas Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından imzalar atılırken, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na çiçek takdim etti.

Google+ WhatsApp