Talas'ta Pedallar Sağlık İçin Döndü

Talas'ta Pedallar Sağlık İçin Döndü

Talas'ta Pedallar Sağlık İçin Döndü

"Sağlıklı Yaşam Projesi" her hafta farklı etkinliklerle Talas’ın sosyal yaşamına renk katmaya devam ediyor. Pedalların sağlık için döndürülmesi gerektiğini belirten Başkan Mustafa Palancıoğlu vatandaşlarla bisiklet turu yaptı.
Talas Belediyesi’nin önemli sosyal projelerinden "Obeziteye Dur De" sloganıyla başlatılan "Sağlıklı Yaşam Projesi" renkli görüntülerle ve vatandaşların yoğun ilgisiyle her hafta farklı etkinliklerle devam ediyor. Proje kapsamında bu hafta pedallar sağlık için dönerek 8 kilometrelik bisiklet turu yapıldı. Belediye önünden başlayan tur Erciyes Üniversitesi kampusu içerisine kadar devam etti. Bisiklet turunu tamamını vatandaşlarla pedal çevirerek tamamlayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Sağlıklı Yaşam Projesinin sportif faaliyetlerine tüm vatandaşları davet ederek, "Bisiklet turumuza katılım oldukça güzel. Önümüzdeki ay içerisinde bisiklet bilmeyenler için eğitim vereceğiz. bisiklet sevgisini böylelikle vatandaşlarımıza aşılamaya çalışacağız. Ali Dağı 360 derece projemizde açtığımız yürüyüş parkurunda aynı zamanda dağ bisikleti faaliyetlerimizi de başlatıyoruz. Sağlık herkes için çok önemli. Bizde halkımızın sağlığına oldukça önem veriyoruz." dedi.
Bisiklet turu başlangıç noktası Talas Belediye meydanında son buldu. Tur sonunda vatandaşlar etkinlikler için Başkan Palancıoğlu’na teşekkür etti. Uzun süredir bisiklete binmediğini belirten Başkan Palancıoğlu, gelişmiş ülkelerde bisikletin çok yaygın bir şekilde kullanıldığını belirterek, "İnşallah Talas’ta bisiklet kullanımını yaygınlaştıracağız. Yüzlerce vatandaşımızın katılımı bizi sevindirdi. Gençlerin ve erkeklerin yanı sıra özellikle kadınların katılmasından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Önümüzdeki aylarda Ali Dağı 360 derece projemizde açtığımız 10 kilometrelik yolda inşallah tekrar bisiklet turlarımız olacak. Proje kapsamında kapalı bisikletlikler yapacağız. İnsanımız bisikletini buradan alıp rahatlıkla dağ bisikleti turu yapabilecek. Katılım için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlıklı yaşam için her gün bisiklet turu, yürüyüş ve farklı bir fiziksel aktivite günlük hayatta son derece önemli." dedi.
Bisiklet turuna katılan vatandaşlar ise çok güzel bir etkinlik olduğunu belirterek "Sağlıklı Yaşam Projesi"ne katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Bisiklet turu sonunda Talas Belediye Meydanında bisiklet akrobasi gösterileri yapıldı.

Google+ WhatsApp