Talas'ta Meclis Üyeleriyle Toplantı

Talas'ta Meclis Üyeleriyle Toplantı

Talas'ta Meclis Üyeleriyle Toplantı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, belediye meclis üyeleriyle bir araya gelerek yapılan çalışmaları anlattı.
Mevlana Mahallesi’ndeki yaşam parkı içerisinde geçtiğimiz günlerde hizmete açılan restorandaki toplantıda konuşan Başkan Palancıoğlu, ilk olarak mekan hakkında açıklamalarda bulundu. Restoranın yaklaşık bir ay önce hizmete girdiğini belirten Başkan Palancıoğlu, Talas Keyif Mekanları kapsamında Kiçiköy Mahallesi’nde Esma Hatun Sosyal Tesislerini de bir aya kadar açacaklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Buradaki fiyatlarımız yılbaşına kadar aynı kalacak. Şuan burası kâr eden bir müessese değil, fiyatlarımız düşük. Ama kulaktan kulağa memnuniyet giderek artıyor. Buraya özellikle çocuk oyun grubu koymadık. Sessiz ve sakin mekanda yemek isteyenler burayı, çocuklu olan aileler ise Esma Hatun Sosyal Tesislerini tercih edebilecek." dedi.
Sosyal alandaki çalışmaları anlatan Başkan Palancıoğlu, 2 adet fayton büfenin hizmete gireceğini ifade ederek, "Bir tanesi Yenidoğan Mahallesinde olacak. Yeri hazırlanıyor. Öğleden sonra açılıp gece saat 2’ye kadar hizmet verecek. Belediyemizin gece hizmet veren bir tesisi olacak. Diğeri için yer tespit çalışmamız devam ediyor. Ayrıca 4 tane faytonumuz geldi, atların ve sürücülerinin eğitimleri tamamlandı. Merkezde uygun bir barınak ayarladığımızda hizmete başlayacak. Bununla beraber klasik otomobilciler için Harman Meydanında Vakıflar Bölge Müdürlüğünden tahsis edilen bir yer kiralandı. Restorasyonu tamamlandığında meydan hem klasik araçların sergilendiği alan olurken, hem de dileyen vatandaşlarımız taksiye dönüşen 2 araçla Talas turu yapabilecek." diye konuştu.
Başkan Palancıoğlu, kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarla ilgili de şöyle konuştu: "Atatürk Bulvarında yakın zamanda kaba inşaatı bitip ince işçiliği kalan kapalı çocuk parkı ve kadın kültür merkezimizin açılışına az kaldı. Bodrum katta bayanlar için 250 metrekare kolonsuz direksiz jimnastik ve spor yapabilecekleri bir salon yer alıyor. Giriş katı eğitim merkezi ve çay-kahve içilecek bir alan olacak. Üst kat ise kapalı çocuk parkı oluyor. Katlar arası asansörle bağlantılı olacak."
Başkan Palancıoğlu, meclis üyeleriyle belediyenin yıllık 400 bin TL tutarındaki elektrik harcamalarını karşılayıp üstüne elektrik satarak kâr elde edeceği güneş enerji santrali, tarihi yapıda restorasyonu devam eden diğer çalışmaları da kapsayan geniş bir bilgi alışverişinde bulundu.

Google+ WhatsApp