TALAS SALÇA GÜNLERİ`NE YOĞUN İLGİ

Türkiye`de ilk defa Talas`ta düzenlenen Salça Günlerinin ikincisi başladı. Vatandaşların kışlık ihtiyaçlarına cevap veren uygulamayı hayata geçirdiklerini söyleyen Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu etkinliğin dayanışma ve birlik beraberliği sağladığını söyledi.

Programa AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, İl Başkanı Sevilay İlkentapar, Talas İlçe Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Organizasyonda salçalarını doğal ortamda kaynatan vatandaşlar bir yandan kışlık patates, patlıcan, biber, yufka gibi ürünlerini de hazırlarken belediyenin sunduğu müzikli eğlence ile de gönüllerince eğlendiler.

Belediye olarak vatandaşların sorununa çözüm üretmek amacında olduklarını belirten Başkan Palancıoğlu, "Böyle büyük bir alanda salça günlerini başlatalım istedik. Talas Belediyesi personelimize çok teşekkür ediyorum. Personelimiz geçtiğimiz sene yoğun bir mesai harcadı. Bir belediyenin gücünün üstünde bir çalışma yaptık. Geçtiğimiz sene 3 hafta süresince 24 saat hizmet verdik. Vatandaşlarımız çok  memnun, onların dualarını aldık." dedi.

 

Bu sene salça günlerinin ikincisini düzenlediklerini söyleyen  Başkan  Palancıoğlu, "Geçen sene Türkiye’de ilk defa yapılan bir organizasyondu. Bu sene de 2`ncisini düzenliyoruz. Geçen sene bizim beklentimizin çok üzerinde bir talep olmuştu. 1.150 aile toplamda 10 bin kişi bu organizasyondan istifade etti. Bu sene Meyve ve Sebzeciler Odası ile anlaştık. Burada domates ve biber satışlarımız oluyor. Ayrıca burada kurmuş olduğumuz mobil WC’miz, mescidimiz ve çeşitli başvuru ofislerimiz burada hizmet veriyor. Bununla birlikte 5 farklı noktada domates yıkama ünitelerimiz var. Hemen yanı  başında domatesleri çekme makinası ile domatesler salçalık hale getiriliyor. Bir birliktelik bir beraberliğe vesile olacak güzel bir organizasyon oldu. Hemen hemen her görüşten bir çok aile burada salça kaynatıyor. Çoluk çocuk aile boyu çok memnunlar. Kendi kültürümüzü yaşatmak için bu tür organizasyonlar yapmak belediyeler açısından önemli." diye konuştu.

 

Kaynaşma ve muhabbet dolu bir program olduğunu ifade eden AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı, "Buradaki ortam çok güzel. Burada kaynaşma ve muhabbet var. Tabi ihtiyaçlara cevap vermek ,ihtiyaçlara çözüm üretmek çok önemli.  Başkanımız da ifade ettiler. Şehir merkezinde salça kaynatmak sıkıntı haline gelince, haliyle böyle bir çözüm üretmek çok isabetli oldu.  Bu organizasyonun daha da gelişerek devam etmesini diliyorum. Başkanımızı tebrik ediyorum." dedi.

Program sonunda Başkan Mustafa Palancıoğlu  vatandaşlara tatlı ikramında da bulundu.

Google+ WhatsApp