Talas Kurban Bayramı'na Hazır

Talas Kurban Bayramı'na Hazır

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bütün tedbirleri aldıklarını belirterek, "Huzur içinde bir bayram geçirmek için önlemlerimizi aldık" dedi.
Başkan Palancıoğlu, Anayurt bölgesindeki Tavlusun Caddesi üzerine kurulan kurban satış alanındaki esnafı ziyaret etti. Yaklaşık 200 çadırın kurulu olduğu alanda incelemelerde bulunan Başkan Palancıoğlu, alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.
Başkan Palancıoğlu, "Bu sene de vatandaşlarımızın memnuniyetinden dolayı burada hayvan satış alanını kurduk. Şuanda alanımız büyükbaş ve küçükbaş çadırlarla dolmak üzere. Burada altyapıyla ilgili elektrik, su, mescit gibi çalışmaların yanında çadırların hijyeni için ilaçlamayı da yaptık." diye konuştu.
Huzurlu bir bayram için vatandaşlara uyarılarda bulunan Başkan Palancıoğlu şunları söyledi: "Özellikle dışarıdan araçlarıyla gelip, kulak küpesi olmayan ve sağlık yönünden sıkıntı oluşturabilecek hayvanlara itibar etmemelerini rica ediyorum. Burada veteriner kontrolünden geçen ve kulak küpesi bulunan sağlıklı kurbanlıkları tercih etsinler. Belediye olarak biz de en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız Bahçelievler, Yenidoğan ve Mevlana mahallelerimizdeki kapalı semt pazarlarında kurbanlarını kesebilir. Buralarda vinç desteği ve etlerini koyabileceği poşet hizmeti gibi çalışmalarımız olacak."
Başkan Palancıoğlu, bu bayramda bayramlaşma töreni hazırlamadıklarını kaydederek, "Terör saldırılarında kaybettiğimiz şehitlerimiz var. Rabbimden kendilerine rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Şehit ailelerimizin hem dualarla hem de fiilen her zaman yanlarındayız. Bu nedenle bayram töreni programlanmadı. Özellikle bu bayramın birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimize bir vesile olmasını diliyorum. Zaten kurban demek paylaşmak, kardeşlik demek. Bunu özümüzde yaşamak dileğiyle. Herkesin bayramını şimdiden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
Bakan Palancıoğlu, vatandaşların bayram boyunca 24 saat hizmet veren Alo 153 Beyaz Masa hattını arayarak isteklerini iletebileceğini sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp