Tahsin Cırdı Futbol Turnuvası

Tahsin Cırdı Futbol Turnuvası TBB Başkanı Feyzioğlu'nun Topa Vuruşuyla Başladı

Kayseri Barosu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kayseri Barosu Avukatı Tahsin Cırdı Halı Saha Futbol Turnuvası, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun topa vuruşuyla başladı.
Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi İç Anadolu Bölge Çalıştayı için Kayseri’ye gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, çalıştaydan sonra Kayseri Barosu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Tahsin Cırdı Futbol Turnuvasına katıldı.
Kartal Halı Sahasından 19 takımın katılımı ile gerçekleştirilecek olan turnuva Metin Feyzioğlu’nun topa vuruşuyla başladı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, turnuvaya dair şunları söyledi:
“Öncelikle çok erken yaşlarda kaybettiğimi avukat Tahsin Cırdı’ya bu vesileyle Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Bu turnuva onun anısına düzenlenen geleneksel bir turnuvadır. 19 takım bu turnuvada yarışacak. Bu güzel bir birliktelik vesilesidir. Sadece avukatlar değil aynı zamanda avukatların çalışanları, hakim, savcı, stajyerlerden de katılım var. Adliyede biz sürekli karşı taraflarda olup bir mücadelenin içerisinde bulunuyoruz ama oradan çıktığımız anda, duruşma bittiği anda içeride en sert tartışmaları da yapsak dışarıda her zaman birlik içerisinde olmak zorundayız. Bu tür spor faaliyetleri sporun barıştırıcı evrensel dilinin de mesleğimizdeki birlikteliğe katkıda bulunmasını sağlıyor. Ben Kayseri Barosu Başkanımız nezdinde böyle bir faaliyet düzenledikleri için bütün yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Yarışmacı takımlara da başarılar diliyorum.”
Turnuvanın 19 takımla başlayacağını ve birkaç ay süreceğini belirten Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç da, turnuva sonrasında gerçekleştirilecek olan veteranlar maçından sonra şampiyonluk kutlaması yapılacağını söyledi. Baro Başkanı Fevzi Konaç, “Tahsin Cırdı Futbol Turnuvamızın başlangıç maçıyla turnuvayı başlatıyoruz. Bugün iki kere mutluyuz. İlki baro ve adliye içerisinde bir dostluğa, kardeşliğe vesile olabilecek güzel bir turnuvasının başlangıcının olmasıdır. İkincisi ise bugün ilk açılış maçını Türkiye Barolar Birliği Başkanımızın vuruşuyla başlayacak olmasıdır. Mesleğimiz stresli ve sıkıntılı. Adliye koridorları hüzün dolu. Bu durumlardan bir anlıkta olsa sıyrılmak aramızdaki dostluğu, kardeşliği, muhabbeti tesis edebilmek anlamında bu turnuva bizim için bir vesile olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp