“SİNYALİZASYON SİSTEMİ BURAYA KONULMALIYDI”

“SİNYALİZASYON SİSTEMİ BURAYA KONULMALIYDI”

Hulusi Akar Bulvarı üzerine konulan gereksiz sinyalizasyon sistemini içeren haberimiz ses getirdi. Haberi okuyan sürücüler, asıl konulması gereken yere sinyalizasyon sistemi konulmadığına ve yalnızca 2 km. ötesindeki kavşağa acilen sinyalizasyon sistemi kurulması gerektiğine dikkat çekti.

“Hulusi Akar’da Trafiği Akıtmayan Işıklar” başlığı ile verdiğimiz haberde hiçbir gereksinim yokken dümdüz yola trafik ışıkları konulduğunu ve bunun da hem trafik akışını engellediğini hem de yakıt israfına neden olduğunu belirtmiştik.

Haber üzerine tepkilerini dile getiren sürücüler, “Evet burada çok gereksiz bir sinyalizasyon sistemi var. Ne başka bir yol ile kesişen bir kavşak burası ne de yaya yoğunluğunun yaşandığı bir bölge. Buraya ışık konulacağına 2 km. ötede 5-6 yolun kesiştiği kavşağa ışık koysunlar. Hem sıkışıklık yaşanıyor hem de neredeyse hergün bir kaza oluyor” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Hulusi Akar Bulvarı’nın bitim noktası olan bölgede Yıldırım Beyazıt’a uzanan iki yol ile Yıldırım Beyazıt kanal boyu, Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi yolu, Kayabağ-Germir yolu ve Hulusi Akar Bulvarı kesişiyor. Burada uzun zamandır yaşanan yoğunluğa ve karmaşaya rağmen sinyalizasyon sistemi konulmaması, özellikle sabah ve akşam saatlerinde sıkışıklığa neden oluyor.

Zaman zaman da kazaların yaşandığı kavşağa, Büyükşehir Belediyesi’nin ne zaman el atacağı merakla bekleniyor.

Google+ WhatsApp