Şiddetli Yağmur Nedeniyle Bakan Güreşleri Seyredemedi

Antalya´da bir dizi ziyaret ve program için kente gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yöresel Ürünler Fuarı Yörex´i ziyaret etti. Aksu´da yağlı pehlivan güreşlerine katılmak için stada gelen bakan

Antalya´da bir dizi ziyaret ve program için kente gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yöresel Ürünler Fuarı Yörex´i ziyaret etti. Aksu´da yağlı pehlivan güreşlerine katılmak için stada gelen bakan yağmur şiddetini arttırınca "Ne yapalım nasip böyleymiş" diyerek programı yarıda keserek alandan ayrılmak zorunda kaldı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya, Manavgat ve Alanya´da bir dizi programa katılmak üzere kente geldi. Antalya Ticaret Odası´nın katkılarıyla bu yıl 5´incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (Yörex)´i Antalya Valisi Muammer Türker, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Ticaret Odası Başkanı Ali Çandır ve beraberindekilerle birlikte ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu, fuar alanındaki stantları gezerek yöresel ürünleri inceledi.
YÖREX´E YURT DIŞINA AÇILMA SÖZÜ
Fuarda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Bakan Çavuşoğlu, Yörex´in bu yıl önceki yıllardan daha çok katılımcıya ev sahipliği yapmasının sevindirici olduğunu söyledi. Yöresel ürünlerin sadece yurt içinde değil yurt dışında da sergilenmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, fuara yurt dışına açılması için destek sözü verek şöyle konuştu:
"Gerçekten güzel bir fuar. Burada yöresel ürünleri ve kadılarımızın el sanatlarını gördük. Bu fuarın amacıda bu yöresel ürünlerin sergilenmesi. Bu sene daha çok katılımcının olduğunu daha geliştiğini gördük. Bur tip fuarlara önem veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu fuarın uluslar arası alanda sergilenmesi için çalışmalar başlatılmış. Yöresel ürünlerimizin tanıtılması için yurt dışına da açılmamız lazım. Bizde inşallah bu konuda arkadaşlarımıza destek veririz" dedi.
PROGRAMA YAĞMUR ENGELİ
Çavuşoğlu, fuar alanındaki ziyaretin ardından Antalya´nın Aksu ilçesinde bu yıl ilk defa düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerini izlemek üzere Aksu´ya geldi. Aksu stadında kalabalıkla karşılanan Çavuşoğlu stad içerisine girdiği anda yağmur başladı. Yağmurun şiddetlenmesi üzerine korumaları tarafından şemsiyeyle ıslanmaktan korunan Çavuşoğlu burada vatandaşları selamladı. Yağmurun şiddetini arttırması ve şemsiyelerinde korumaya yetmemesi üzerine Çavuşoğlu, "Ne yapalım nasip böyleymiş" diyerek programı yarıda kesip alandan ayrıldı.
Bakan Çavuşoğlu daha sonra Manavgat´a hareket etti.
(AÇ-ÖK-Y)

26.10.2014 16:16:02 TSI

Google+ WhatsApp