Seri Katil Akrabasını Ziyarete Gelip

Seri Katil Akrabasını Ziyarete Gelip Geri Dönmeyince Yakalanmış

Türkiye’nin ilk seri katili olan Hamdi Kayapınar’ın, Ankara Açık Ceza Evinden, yakınlarını ziyaret için Kayseri’ye geldiği, izninin bitiminde dönmediği için polis ekiplerince yakalandığı ortaya çıktı.
Kayseri’de 3 yılda 6 kişiyi öldüren, 4 kişiyi de çeşitli yerlerinden yaralayan Türkiye’nin ilk seri katili Hamdi Kayapınar’ın, yattığı Ankara Açık Cezaevi’nden yakınlarını görmek için izin alarak Kayseri’ye geldiği öğrenildi. İzninin bitiminde Ankara Açık Cezaevine geri dönmeyen Hamdi Kayapınar’ın, Kayseri’de polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrasında yakalanarak gözaltına alındığı, doktor kontrolünden geçirildikten sonra yeniden cezaevine teslim edildiği öğrenildi.
Kayseri’de 1998 ve 2001 yılları arasında 6 kişiyi öldüren ve yakalandığında verdiği ifadesinde, "Onlar av ben avcıyım" diyen Hamdi Kayapınar, 30 Eylül 2002 tarihinde 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 ayrı suçtan 2 kez müebbet ve toplam 64 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Duruşma sırasında soğukkanlı olduğu gözlenen Kayapınar, geçmişte verdiği ifadelerinde herhangi bir değişiklik yapmayacağını söylemişti. Duruşma sonrasında çıkan kararla Hamdi Kayapınar, Memiş Dinçaslan’ı ve İbrahim Genç’i öldürmek suçundan 2 kez ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırılırken, Memiş Dinçaslan’ın ve İbrahim Genç’in parasını gasp etmek suçundan 12’şer yıl hapis cezasına ve 2’şer yıl da hücre cezasına çarptırılmıştı. Kayapınar, İbrahim Aydemir ve Bünyamin Selvitop’u öldürmeye tam teşebbüs ve silahlı gasp suçundan ise 16 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırılmış, bu 2 suçtan aldığı müebbet hapis cezası ise iyi halleri göz önünde bulundurularak 33 yıl 4 aya indirilmişti.

Google+ WhatsApp